AZ IGAZSÁG A SZINTETIKUS DROGOKRÓL
A japán Drogmentes Világért Alapítvány eloszlatja a hazugságot, miszerint a dizájner drogok „veszélytelenek”

A szintetikus marihuána neve Japánban „dappo habu” („a drog, amely kijátssza a törvényt”), és ez a veszélytelennek tűnő elnevezés jelentősen hozzájárulhat ahhoz, hogy a közönség tudatossága alacsony azzal kapcsolatban, hogy mennyire kártékony hatásai vannak. 2012 januárja és májusa között mégis több mint 100 olyan eset került intenzív osztályra, amely kapcsolatba hozható szintetikus drogokkal.

A drogok veszélyeivel kapcsolatos tudatosságnövelő kampányban Nao Mazaki, a japán Drogmentes Világért Alapítvány igazgatója először is felmérte, hogy milyen hozzáállás tapasztalható a drogokkal kapcsolatban – különösen a fiatalok körében, akik a szintetikus drogok előállítóinak fő célpontjai.

Tovább  >>

VENDÉGROVAT
Hatékony oktatás bejuttatása a főbb drogkereskedelmi csatornákra

John Redman a San Diegóban alapított Közösségi Összefogás a Drogmentes Ifjúságért ügyvezető igazgatója

A CADFY (Community Alliances for Drug-Free Youth = Közösségi Összefogás a Drogmentes Ifjúságért) küldetése a biztonságos és drogmentes közösségek elősegítése. Ezt tesszük azzal, hogy támogatjuk a Nemzeti Drogszabályozási Stratégiát, amelyet az USA elnökének irodája irányít.

A drogvisszaélések lecsökkentésére háromirányú stratégiánk van:

  1. tiltás: a drogok áramlásának megállítása az országhatáron, hogy ne jusson el a lakókörnyezetünkbe
  2. kezelés: azok gyógykezelése, akiket a droghasználat tönkretett, valamint
  3. megelőzés: annak biztosítása, hogy soha egyetlen gyermek se süllyedjen le a droghasználat sötét ingoványába. Az oktatás általi megelőzés áll hozzám a legközelebb, és ebben a tekintetben megtiszteltetés a számomra, hogy a Drogmentes Világért Alapítvánnyal dolgozhatok. Nekik vannak a legjobb anyagaik, amelyeket valaha láttam.

Tovább  >>



Rendőrfőnök méltatja
AZ IGAZSÁG A DROGOKRÓL PROGRAMOT

A Minnesota állambeli Babbitt város rendőrfőnökeként, tűzoltóként, valamint szakképzett mentősként Chad Loewen életeket mentett. Ő az egyik olyan rendőr Babbittban, akit életmentő kitüntetést kapott. Mint rendőrfőnök és a rendőrség vezető drogmegelőzési oktatója azt állítja, hogy most is életeket ment – a Drogmentes Világért Alapítvány által működtetett Igazság a drogokról program segítségével. Íme egy részlet az Alapítványnak írott leveléből:

„A bűnüldöző szerveknél senki nem értheti meg jobban egy egységes drogellenes oktatási kampány pozitív hatását, de sajnos sok rendőrkapitányság szembesül azzal, hogy erőforrásai inkább a drogok által okozott bűnözés elleni harcra mennek el, mintsem drogellenes oktatásra vagy megelőzésre.

Hat éve egy egyszerű internetes keresés juttatott el a Drogmentes Világért Alapítványhoz. Azt szerettem volna megtudni, hogy milyen drogellenes oktatási programok vannak, és úgy éreztem, mintha megütöttem volna a főnyereményt. Válaszokat találtam a tanulóim által leggyakrabban feltett kérdésekre. Az igazság a drogokról program részletesen kifejtett brosúrákkal látott el a leggyakrabban használt drogokkal kapcsolatban, és olyan anyagokat adott a hozzám hasonló oktatóknak, amelyekkel profi osztálytermi előadóvá válhatunk, olyanná, ami az elvárás velünk szemben.

Tovább  >>

SZÁMOKBAN

Weboldal » A drugfreeworld.com weboldalt évente több mint 12 millióan látogatják meg, így ez az oldal az egyik leglátogatottabb drogfelvilágosító és -megelőző weboldal.

Az igazság a drogokról oktatási program az iskolákban

Szlovákia: Előadások 2663 iskola 120 799 tanulójának
Venezuela: Előadások 1346 iskola 450 000 tanulójának
Tajvan: Előadások 921 iskola 307 965 tanulójának


TÉNYEK
„Legális” drogok kotyvasztása

Ahhoz, hogy megértsük a szintetikus marihuánát és a többi szintetikus drogot, azt kell megértenünk, mit jelent a „dizájnerdrog” kifejezés.

A dizájnerdrog egy illegális drog szintetikus változata. A vegyi összetételét csekély mértékben megváltoztatták, hogy megkerülje az illegális besorolást. Ez lényegében egy alvilági vegyész kísérlete arra, hogy új „legális” drogot hozzon létre.

Amikor a bűnüldöző szervek utolérik a szintetikus drogot, és illegálissá nyilvánítják, az alvilági vegyészek létrehoznak egy újabb változatot, amely így ismét elkerüli az „illegális” besorolást. És a ciklus így megismétlődik.



A DROGMENTES VILÁGÉRT ALAPÍTVÁNY
rendezvényeket tart a drogellenes világnap alkalmából

Az ENSZ nemzetközi drogellenes és illegális drogkereskedelem elleni 2014-es június 26-i világnapján a Drogmentes Világért Alapítvány több mint 200 drogfelvilágosító rendezvényt tartott, és öt kontinens 28 országában szétosztotta Az igazság a drogokról oktatási anyagokat, így 250 000 emberhez eljuttatva drogellenes üzenetüket.

Az alapítvány a legfőbb rendezvényét az USA Kongresszusának épületében tartotta, és kongresszusi tagokat, valamint drogügyi hivatalnokokat is bevontak.

A drogellenes világnap alkalmából világszerte tartottak rendezvényeket:

» Európa/Közel-Kelet
Ausztria, Belgium, Dánia, Franciaország, Görögország, Izrael, Magyarország, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Svájc, Svédország

» Afrika
Algéria, Dél-Afrika, Kenya, Lesotho, Zimbabwe

» Ázsia
Japán, Tajvan

» Ausztrália
Ausztrália, Új-Zéland

» Észak-Amerika
Egyesült Államok, Kanada, Mexikó

» Dél-Amerika
Costa Rica, Venezuela


A HATÉKONY DROGFELVILÁGOSÍTÁS ÉLETEKET MENT

Támogassa a Drogmentes Világért Alapítványt, és segítsen megóvni a fiatalok életét a drogok romboló hatásaitól. Az ön hozzájárulásai lehetővé teszik számunkra, hogy oktatási anyagainkat ingyenesen hozzáférhetővé tegyük iskolák, ifjúsági szervezetek, illetve más csoportok és egyének számára. Az ön nagylelkű hozzájárulása segít nekünk abban, hogy el tudjuk látni az embereket olyan tényekkel, amelyek birtokában egészséges, drogmentes életet élhetnek.