3.6 Olvasd el a füzetet

Olvasd el:: Amit a drogdílerek mondanak

AMIT A DROGDÍLEREK MONDANAK

Amikor tinédzsereket egy felmérés során arról kérdeztek, hogy miért kezdtek el drogozni, 55%-uk azt válaszolta, hogy a barátaik nyomására tették. Menők és népszerűek akartak lenni. A dílerek tudják ezt.

Barátként közelítenek hozzád, és felajánlják, hogy „segítenek” neked „valamivel, ami majd feldob”. A drog „segíteni fog neked beilleszkedni”, vagy „vagány leszel tőle”.

A drogdílereket az elérhető haszon motiválja, és ezért bármit mondhatnak neked, hogy megvedd a drogot. Azt mondják, hogy „a kokain bulivá teszi az életed”.

Amíg megkapják a pénzüket, a drogdílereket nem érdekli, hogy a drogok tönkreteszik az életed. Őket kizárólag a pénz érdekli. Volt dílerek beismerték, hogy a vevőiket csak „sakkfiguráknak” tekintették.

Ismerd meg a tényeket a drogokról. Hozd meg a saját döntésed.

„A kokainnal olyan vagy, mint a lámpa körül repdeső lepke. Egyre jobban vonz, és nem tudsz ellenállni. Ez nem testi dolog. A fejedben van. Minél jobban érzed, annál többet szedsz. Én minden 10 percben injekcióztam magam. A banktól kértem kölcsönt, hogy megvehessem. Egy nap munkanélküli lettem. Még rosszabb lett. Egyfolytában lőttem magam. Ez a dolog megőrjített. Tudtam, de mégis folytattam. Teljes kudarc lett az életem.” – Marilyn