HATÉKONY ESZKÖZÖK A DROGOKKAL KAPCSOLATOS FELVILÁGOSÍTÁSHOZ MINDEN TANÁR ÉS OKTATÓ SZÁMÁRA

Az igazság a drogokról oktatócsomag gyakorlati eszközöket tartalmaz, amelyekkel fel lehet világosítani a fiatalokat a szerekkel való visszaélésekről.

Senki sem kérdőjelezi meg a drogprobléma súlyosságát és a fiatalokra gyakorolt romboló hatását. A tanulmányi eredmények romlanak, és ami még rosszabb, a drogok aláássák a fiatalok egészségét, és tönkreteszik az életüket.

A legjobb megoldás a hatékony, tényszerű drogfelvilágosító anyagokkal elérni a fiatalokat, még mielőtt hozzányúlnának a drogokhoz. Azok a tizenévesek és fiatalok, akik ismerik a tényeket a drogokról, sokkal kevésbé hajlanak arra, hogy kipróbálják őket.

Az Alapítvány oktatási programjának központi eleme az 1 óra 42 perc hosszú dokumentumfilm, Az igazság a drogokról: Valódi emberek, valódi történetek.

A dokumentumfilmet 13 füzet és díjnyertes társadalmi célú hirdetések egészítik ki. Több mint 55 millió drogfelvilágosító füzetet osztottak már szét 60 országban, 20 nyelven.

Ez Az igazság a drogokról oktatócsomag kielégíti az egyre növekvő igényt azokra a gyakorlati eszközökre, amelyek segítenek a tanároknak, oktatóknak vagy igazgatóknak hatékonyan és gyorsan átadni az igazságot a drogokról. Olyan óravázlatokat, házi feladatokat és tantermi foglalkozásokat ad meg, amelyek kiváltják a tanulók aktív részvételét, felkeltik az érdeklődésüket, és lekötik a figyelmüket. A tanulók szívesen olvassák, nézik meg és – ami a legfontosabb – használják az információkat, hogy ezáltal a helyes döntést hozzák meg a drogfogyasztást illetően.

Aligha van olyan tanár vagy szülő, aki ne tette volna már fel a kérdést: „Mit tehetek, hogy távol tartsam a gyerekeket a drogoktól?” Az igazság a drogokról oktatócsomag segít megválaszolni e kérdést a modern világ tanulói és fiatalsága javára.