Az igazság a drogokról tanári kézikönyv gondosan úgy lett összeállítva, hogy teljes óravázlatok, feladatlapok és osztálytermi foglalkozások álljanak a tanárok, oktatók és megelőzési specialisták rendelkezésére a 11 éves és annál idősebb tanulók oktatására.

TANÁROK ÉS OKTATÓK FIGYELMÉBE

Mit mondhatna a tanulóinak a DROGHASZNÁLATRÓL, amit ne hallottak volna már ezerszer?

A tanulóknak a drogmentes életre való neveléséhez a tanárok továbbképzésére is szükség van – a Drogmentes Világért Alapítvány például Indonéziában tartott egy tanároknak szóló szemináriumot.
Oktatóként szeretne segíteni a fiataloknak távol maradni a drogoktól, és tudja, hogy a dílerek előtt kell elérnie őket. Annak ellenére, hogy alkalmanként nem áll rendelkezésre az idő és az erőforrások a drogokkal kapcsolatos hatékony felvilágosításhoz, és a felhasznált anyagok gyakran elavultak, arról nem is beszélve, hogy nem tényszerűen szólnak a gyerekekhez, mi tudunk segíteni.

„Imádtam a programot, és hogy minden jól meg volt szervezve. Az óravázlatok jól meg voltak tervezve, és források egész tárháza állt a rendelkezésre, amit minden egyes óránál fel lehetett használni. A füzetek rendkívül jól el lettek készítve! ... [A diákok] lenyűgözőnek találták azokat a történeteket, amiket a drogfüggők osztottak meg a füzetek lapjain. Jó rálátást kaptak a droghasználat tényleges következményeire. Némelyikük megnyílt, és bevallotta: a szülei drogoznak. Fantasztikusnak találom, hogy létezik egy ilyen program, ami INGYENES és ennyire informatív. Minden benne van!”
LM, egészségügyi tanár, New York

„Használtam a kapott anyagot, és felvilágosítottam a tanulókat a drogok hatásairól; még meg is adtam nekik a weboldaluk címét további információkért. A program nagyon hatékony. Az igazság szerint az óra után két fiú további segítséget kért, akiket egy helyi, drogokat fogyasztó fiatalokkal foglalkozó szervezethez irányítottunk. Hatással volt a tudásukra. Sokkal inkább tudatában lettek a mellékhatásoknak.

Remélhetőleg több tanuló megpróbálja majd elkerülni a kockázatot. Néhány tanuló azt mondta, hogy: »Soha az életbe nem nyúlok drogokhoz!« »Mesélni fogok erről a barátaimnak.« »A kísérletezés része a fiatalságnak, de az ember kísérletezhet inkább a sporttal.«”
CA, tanár, Málta

„Tetszik, hogy [a program] egyaránt rendelkezik filmes eszközökkel és füzetekkel. Valódi információkkal látta el a gyerekeket, és meglepődtek, hogy mikről nem tudtak, miközben olvastak. A tanítványaim azt hitték, hogy mindent tudnak a drogokról, de az LSD új volt sokuk számára. Azt hitték, hogy a drogoknak csak rövidtávú hatásaik vannak, hacsak nem válik valaki függővé, és nem fogyaszt sokat belőlük. Meglepődtek, amikor megtudták, hogy csak egy alkalom romba döntheti az egész életüket.”
CG, tanár, Dél-Karolina

Az Oktatói csomaggal kapcsolatos további információkért kattintson ide.