Prágában zenészek ismertetik a drogmentesség üzenetét, és ehhez transzparenseket, pólókat és füzeteket használnak. Az igazság a drogokról program ismertté tételének egyik népszerű módja koncertek szervezése, amelyek a veszélyeztetett fiataloktól a felnőttekig sokakat elérnek a társadalomban.

DROGMEGELŐZÉSI TEVÉKENYSÉGEK:
A FIATALOK ELÉRÉSE MÉG MIELŐTT A DROGOK ÉRNÉK EL ŐKET

A felmérések szerint számos oktató hiányolta az olyan hatékony drogfelvilágosító anyagokat, amelyek kifejezetten a fiatalok nyelvén szól hozzájuk. Azt mondták, hogy olyan pontos, naprakész és vizuálisan vonzó anyagokra van szükségük, amelyek felcsigázzák a tanulók érdeklődését, és lekötik a figyelmüket.

Az igazság a drogokról anyagaink pontosan ezért a hasznukra válhat. Ezek az anyagok friss információkat tartalmaznak, átfogóak és könnyen érthetőek a tanulók számára. Hiteles tanulmányokon és felméréseken alapulnak, külsejük és összeállításuk érdekes és vonzó a fiatalok számára. Amikor megtanulják ezeket az anyagokat, a fiatalok nemcsak olyan visszajelzéseket adnak, hogy most már látják, hogy legjobb elkerülni a droghasználatot, hanem azt is tudják, hogy miért kell így tenniük.

Senki – egy tinédzser kiváltképp – nem szereti, ha arról prédikálnak neki, hogy mit tehet, és mit nem. Ezért biztosítjuk azokat a tényeket, amelyek által bárki meghozhatja saját jól informált döntését azzal kapcsolatban, hogy drogmentes marad. Oktatóprogramunk sikerességének egy legfontosabb eleme a tanulók aktív részvétele. Ennek érdekében a fiatalokat arra ösztönözzük, hogy részt vegyenek olyan tevékenységekben, amelyek a drogmentes életet népszerűsítik. Olyan tevékenységekben, amelyek népszerűnek bizonyultak, és amelyekben tanulók és közösségi tagok bármely korosztálya részt vehet.