3.7 Olvasd el a füzetet

Olvasd el:: Cheese heroin

„CHEESE” HEROIN

Rendkívül gyorsan függőséget okozó kábítószer, amely „cheese” heroinként ismert; a mexikói fekete heroin (fekete kátránynak hívják a színe miatt) és megfázásra, recept nélkül kapható gyógyszerek, például a Tylenol keveréke.

Ennek a kábítószernek csak pár dollárba kerül egy adagja, és ezt használó, 9 éves gyerekek is kerültek már kórházak sürgősségi osztályára, heroinelvonási tünetekkel.

Ennek a két szernek a kombinációja lelassíthatja az olyan létfontosságú funkciókat, mint a légzés és a szívverés, így halált okoz. A helyi hatóságok szerint 2004 óta legalább 40 halálesetért felelős a cheese heroin Texas északi régiójában.

Amit a drogdílerek mondanak

Amikor tinédzsereket egy felmérés során arról kérdeztek, hogy miért kezdtek el drogozni, 55%-uk azt válaszolta, hogy a barátaik nyomására tették. Menők és népszerűek akartak lenni. A dílerek tudják ezt.

Barátként közelítenek, és felajánlják, hogy „segítenek” „valamivel, ami majd feldob”. A drog „segíteni fog neked beilleszkedni”, vagy „vagány leszel tőle”.

A drogdílereket az elérhető haszon motiválja, és ezért bármit mondhatnak, hogy megvedd a drogot. Azt mondják majd, hogy „a heroin bársonyosan simogat” és hogy „ettől fogod magad a legjobban érezni”.

Amíg megkapják a pénzüket, a drogdílereket nem érdekli, hogy a drogok tönkreteszik az életed. Őket kizárólag a pénz érdekli. Volt dílerek beismerték, hogy vevőiket csak „sakkfiguráknak tekintették”.

Ismerd meg a tényeket a drogokról. Hozd meg a saját döntéseidet!