3.1 Olvasd el a füzetet

Olvasd el:: Hogy néz ki a heroin?

HOGY NÉZ KI A HEROIN?

Fotó: istock.com/Stephanie Horrocks

Legtisztább formájában a heroin egy finom fehér, gyakrabban azonban szürke, barna vagy fekete por. A színét a hígítására használt hozzáadott anyagoktól kapja, például cukortól, koffeintől vagy más anyagoktól. Az utcai heroint alkalmanként sztrichninnel1, vagy más mérgekkel dúsítják. A különböző adalékanyagok nem oldódnak fel teljesen, és amikor a szervezetbe fecskendezik a keveréket, eltömíthetik a tüdőhöz, a veséhez vagy az agyhoz vezető vérereket. Ez önmagában fertőzéshez vagy létfontosságú szervek károsodásához vezethet.

Azok a heroinhasználók, akik az utcán vásárolják a heroint, soha nem tudják, hogy valójában milyen erősségű a heroin abban a bizonyos csomagban. Így állandóan ki vannak téve a túladagolás veszélyének.

A heroint be lehet fecskendezni, el lehet szívni vagy fel lehet szippantani. Az első használatkor a feldobottság érzetét kelti. A személy úgy érezheti, hogy magabiztossá válik, képes könnyedén kommunikálni másokkal, és megnövekedett szexuális teljesítményt tapasztalhat – ez azonban nem tart sokáig.

A heroin rendkívül erős függőséget okoz, az elvonás pedig borzasztóan fájdalmas. Ez a drog gyorsan lerombolja az immunrendszert. A személy beteges és rendkívül sovány lesz, legvégül pedig halott.

  1. 1. egy patkányméregként használt serkentőszer, ami heves görcsöket és halált okoz.

UTCAI NEVEK

HEROIN: HRN H cukor hó hercsi hernyó liszt fehér cukor nyalóka