3.1 Olvasd el a füzetet

Olvasd el:: Az LSD szleng nevei

UTCAI NEVEK

LSD: bélyeg bélyeg-album cöpi csiriz Hofi Isten képeslap könyv lecsó leves nyali nyalka papír plakát posta postás tapéta treff trikó trip trükk

MIK A HALLUCINOGÉNEK?

A hallucinogének olyan drogok, amelyek hallucinációt okoznak. A fogyasztó képeket lát, hangokat hall és dolgokat érez, amelyek nagyon valóságosnak tűnnek, de valójában nem léteznek. Bizonyos hallucinogének hirtelen és előrejelezhetetlen hangulatváltozásokat is előidézhetnek a használóban.

Fotó: DEA


Tizenhat éves koromban mutatták meg nekem azt a kábítószert, amelyet aztán több mint három évig használtam – az LSD-t. Annak azonban akkor nem voltam tudatában, hogy az LSD az ember által ismert legerősebb hallucinogén anyag.

A drog egy apró papírdarabon volt – nem volt nagyobb a mutatóujjam körménél –, ezt hívják bélyegnek. Tizenöt perccel az után, hogy a nyelvemre tettem a papírt, az egész testem felforrósodott, és elkezdtem izzadni.

A drog hatása alatt más reakciókat is tapasztaltam: kitágultak a pupilláim, hányingerem lett, és libabőrös lettem. Az LSD hatása alatt mind testileg, mind szellemileg hihetetlen torzulást éreztem. A látásomban és a hangulatomban beállt szélsőséges változások valami furcsa, félelmetes utazásra hasonlítottak, melynek során úgy éreztem, hogy képtelen vagyok irányítani az elmém és a testem." – Edith