AZ OKTATÓ SZERINT EZ A SZÜLŐK KULCSA A GYEREKEK SIKERÉHEZ

A spanyol ajkú drogmegelőzési konferencia rekordszámú résztvevőt vonzott, és tájékoztatta a szülőket, hogy hogyan segítsenek a gyerekeknek elkerülni a drogokat, a bandákat és a tinédzserkori terhességet.

A drogmegelőzési konferencia eszközöket ad a szülőknek ahhoz, hogy a gyerekeik elkerüljék a drogokat és a bandákat.

Rekordszámú spanyol ajkú szülő és tinédzser vett részt a 14. éves drog- és alkoholmegelőzési és -felvilágosítási konferencián a kaliforniai Encinitasban. A program házigazdája Beatriz Villarreal, a Mano a Mani Alapítvány alapítója volt, egy olyan programé, amely felvértezi a latin ajkú szülőket, hogy segítsenek tizenéves gyermekeiknek sikert elérni azzal, hogy távol tartják őket a drogoktól és a bandáktól.

A konferencia részeként bemutatót tartott az Encinitasi Seriffi Hivatal, a Drogrendészeti Hivatal és a Kaliforniai Autópályarendőrség.

2014-ben a San Diego megyében letartóztatott férfiak 13%-ának, illetve nők 15%-ának pozitív lett a herointesztje, ami több mint duplája a 2002-es adatoknak. A javítóintézetben lévő gyerekek 75-80%-a latin ajkú, és a drogok kritikus tényezőt jelentenek a bebörtönzésükben, mutatott rá Villarreal.

A szülői részvétel a kulcsa annak, hogy ezt a helyzetet megfordítsuk. De Villarreal úgy találta, hogy a legtöbb szülő kerüli a témát. Úgy érzik, nem tudnak eleget ahhoz, hogy beszéljenek a gyerekeikkel a drogokról.

„Ha nem kezdjük oktatni a szülőket, hogy ők tanítsák a gyerekeiket, akkor soha nem fogjuk megállítani a függőséget” – mondja. Villarreal bevette programjába a Drogmentes Világért Alapítvány anyagait, és a társadalmi célú hirdetések, illetve a dokumentumfilm a konferencia kulcsfontosságú elemei.

„Egy anya megmutatta a fiának Az igazság a drogokról anyagokat, miután a fiú elkezdett marihuánát szívni, és erre a gyerek abbahagyta a drogozást – mondja. – Számos ilyen esetem van. Ezek az anyagok ennyire erőteljesek.”


Tényleg SZERETNÉNK HALLANI ÖNRŐL

Megkérdeztünk több száz tanárt és drogmegelőzési specialistát az USA-ban, akik jelenleg használják Az igazság a drogokról anyagokat, hogy visszajelzést kapjunk a programról. A következőket mondták:

ÁLTALÁNOS ISKOLAI TANÁR, WYOMING

KÖZÉPISKOLAI TANÁR, MONTANA

GÉPJÁRMŰVEZETŐ-OKTATÓ, OREGON

ISKOLARENDŐR, ARKANSAS

FIATALKORÚ SZERHASZNÁLÓK SPECIALISTÁJA, LOUISIANA

ÁLTALÁNOS ISKOLAI TANÁR, OHIO


ADOMÁNYOZÁS

Támogassa a Drogmentes Világért Alapítványt, és segítsen megóvni a fiatalok életét a drogok romboló hatásaitól! Az ön hozzájárulásai lehetővé teszik, hogy oktatási anyagainkat ingyenesen hozzáférhetővé tegyük iskolák, ifjúsági szervezetek, illetve más csoportok és egyének számára. Az ön támogatása segít abban, hogy elláthassuk az embereket olyan tényekkel, amelyek birtokában egészséges, drogmentes életet élhetnek.