3.4 Olvasd el a füzetet

Olvasd el:: Gyerekek: a crack kokain legártatlanabb áldozatai

GYEREKEK: A CRACK KOKAIN LEGÁRTATLANABB ÁLDOZATAI

A crack kokain legártatlanabb áldozatai azok a csecsemők, akiknek az anyja a terhessége alatt használta a szert. A March of Dimes nevű nonprofit szervezet, melynek célja a terhes anyák és a csecsemők egészségének védelme, arról számolt be, hogy a terhesség alatt fogyasztott kokain, legyen az por vagy crack formában, számtalan módon hatással lehet az anyára és még meg nem született gyermekére. A terhesség első hónapjai során növekedhet a vetélés kockázata. Azt is okozhatja, hogy a magzat agyvérzést, maradandó agykárosodást vagy szívrohamot kap.

A Nemzeti Kábítószer-visszaélési Intézet arról számolt be, hogy a terhesség alatti crack kokain fogyasztás később jelentős problémákat okozhat a gyermek életében.

„Megmutatták, hogy milyen cigarettába sodort crack kokaint szívni, és onnantól kezdve semmi sem működött. Bulizni voltam néhány haverral, akikre akkoriban közeli barátokként tekintettem. És tudod, igaz, amit a crackről mondanak: amikor először kipróbálod… na olyan magasra soha nem jutsz fel még egyszer… Ez teljesen tönkretett. Teljesen átvette felettem az irányítást.

A crack kokain tönkretette a jó híremet, az önértékelésemet és az önbecsülésemet.” – Diane