3. Olvasd el a füzetet

Olvasd el:: Mi a crack kokain?

MI A CRACK KOKAIN?

Fotó: DEA/drugs

A crack kokain az általában por formában lévő hagyományos kokain kristályos formája.1 Szilárd tömbökben vagy kristályokban kapható, amelyek színe a sárgától a halvány rózsaszínig vagy fehérig változhat.

A cracket felhevítik és belélegzik. Onnan kapta a nevét, hogy hevítés közben roppanó, pattogó hangot ad.

A crack, amely a kokain legerősebb megjelenési formája, egyben a legveszélyesebb is. A tisztasága 75% és 100% közötti, emiatt sokkal erősebb és intenzívebb, mint a hagyományos kokain.

A crack elszívása lehetővé teszi, hogy a szer gyorsabban eljusson az agyba, és így intenzív és azonnali – ám nagyon rövid idejű – hatást biztosít, amely úgy 15 percig tart. Mivel az anyag belélegzésekor a függőség még gyorsabban kialakul, mint amikor orron át szippantják, a drogos már az első alkalom után függővé válhat.

A kokainra – magas ára miatt – sokáig a „gazdag emberek kábítószereként” tekintettek. Ezzel szemben a cracket olyan alacsony áron árulják, hogy még a tizenévesek is ki tudják fizetni, legalábbis az elején. Az igazság az, hogy amint valaki függővé válik, az ár a magasba szökik a függőség kielégítéséhez szükséges mennyiség arányában.

„Közel egy éven keresztül együtt éltem egy crackfüggővel. Szerettem őt teljes szívemből, ő volt a fiúm, de egyszerűen már nem bírtam tovább.

A rendőrök megállítottak és átkutattak. Hajnali hatkor törtek ránk. Az exem megállás nélkül lopott, és nem lehetett tőle elszedni a pipát.

Szerintem a crack gonoszabb mint a heroin – egyetlen pipa, és az ember egy erkölcstelen szörnyeteggé változik.” – Audrey

  1. 1. Ha további adatokat szeretnél a por formában lévő kokainról, olvasd el ennek a sorozatnak Az igazság a kokainról című füzetét.


UTCAI NEVEK


CRACK KOCAIN: krekk rögök szikla Angol: Candy Chemical Cloud Cookies Crack Crumbs Crunch and munch Devil drug Dice Electric kool-aid Fat bags French fries Glo Gravel Grit Hail Hard Ball Hard rock Hotcakes Ice cube Jelly beans Kryptonite Nuggets Paste Piece Prime time Rock star Rock(s) Rox / Roxanne Scrabble Sleet Snow coke Sugar block Tornado Troop Topo (spanyol)