Menu background image
Szintetikus drogok

AZ IGAZSÁG A DROGOKRÓL

Az igazi megoldás az, hogy megismerjük a tényeket, és eleve el sem kezdünk drogokat szedni.

Az elérhető drogok száma folyamatosan nő. Mivel az utcai drogok előállítása felett nincs semmilyen hatósági szabályozás, nagyon nehéz megtudni, hogy mit tartalmaznak, mennyire mérgezőek, továbbá hogy milyen hatást fejthetnek ki a szervezetre.

A drogok lényegében mérgek. De sok drognak van még egy hátránya: az, hogy közvetlenül az elmére fejti ki a hatását. Eltorzíthatja a droghasználó érzékelését azzal kapcsolatban, hogy mi történik körülötte. Ennek eredményeként a személy tettei nagyon furcsák, ésszerűtlenek, értelmetlenek, sőt pusztítóak lehetnek.

A drogok minden érzetet meggátolnak, a kellemeseket és a kellemetleneket egyaránt. Tehát, bár a drogok rövid távú segítséget nyújthatnak a fájdalom csillapításában, ezzel együtt rombolják a képességeket és az éberséget, valamint zavarossá teszik az ember gondolkodását.

A gyógyszerek olyan drogok, amelyek célja megváltoztatni valamit a test működésében annak érdekében, hogy jobban működjön. Néha szükségesek, de ettől még ugyanúgy drogok: serkentőszerként vagy nyugtatóként hatnak, és a túl sok gyógyszer halálos lehet. Tehát, ha a gyógyszereket nem úgy használja valaki, ahogy kell, akkor ugyanolyan veszélyesek lehetnek, mint az illegális kábítószerek.

MIÉRT FOGYASZTANAK AZ EMBEREK DROGOKAT?

Az emberek azért szednek drogokat, mert valamit meg akarnak változtatni az életükben.

Íme néhány ok, amit fiatalok adtak meg arra, hogy miért szednek drogokat:

  • be akartak illeszkedni,
  • menekültek, vagy lazítani akartak,
  • unatkoztak,
  • hasonlítani akartak a felnőttekre,
  • lázadni akartak,
  • kísérleteztek.

Azt hiszik, hogy a drogok jelentik a megoldást, ám végül a drogok lesznek a probléma.

Bármilyen nehéz is szembenézni a problémáinkkal, a droghasználat következményei mindig rosszabbak, mint az a probléma, amit meg szeretnénk oldani velük. Az igazi megoldás az, hogy megismerjük a tényeket, és eleve el sem kezdünk drogokat szedni.

SEGÍTSEN MÁSOKNAK IS MEGISMERNI A TÉNYEKET!

A drugfreeworld.org website-nak ezek az oldalai egy kiadványsorozaton alapulnak, amely tartalmazza a tényeket a marihuánáról, az alkoholról, a szintetikus drogokról, az ecstasyról, a kokainról, a crack kokainról, a kristálymetről és a metamfetaminról, az LSD-ről, az inhalánsokról, a heroinról, továbbá a vényköteles szerekről, a fájdalomcsillapítókról és a Ritalinnal való visszaélésről. A tényekkel felvértezve az olvasó tájékozott döntéseket hozhat a drogokkal kapcsolatban.

Ajánld másoknak is ezt a weboldalt.

Kattints ide Az igazság a szintetikus drogokról füzet INGYENES megrendeléséhez.
Az igazság a szintetikus drogokról forrásainak megtekintéséhez kattints ide.