AZ IGAZSÁG AZ E-CIGIRŐL

Az e-cigarettázás népszerűvé vált, és vonzza az embereket, akiknek tetszik, hogy füstmentes, ízesített, vagy éppen színesnek tűnik, de ennek is megvannak a maga hátulütői.

Az e-cigi a dohányzás népszerű alternatívája, de attól még nem kevésbé veszélyes.

Az e-cigi – valamilyen pára belélegzése különféle eszközökön keresztül – régi problémákat hivatott megoldani, de közben újakat teremt. A pára apró részecskéket tartalmaz, amelyek különböző mennyiségben mérgező vegyi anyagokat tartalmaznak. 2007-ben vált népszerűvé, és ma már olyan e-cigik is léteznek, amelyek a dohánytartalmú cigihez hasonlítanak, vannak e-cigitollak, amelyek töltőtollra emlékeztetnek, sőt modernebb, egyedi párologtatók is, amelyeket „Vape mod”-oknak hívnak.

Azonban egyre több a probléma is, többek között rákkal összeköthető mérgező anyagok, légzési és szívbetegségek, kiszáradt száj és szédülés. A cigaretta-, illetve marihuánafüst hiánya azt a hamis benyomást kelthetik, hogy ezek egészségesebbek. A bizonyítékok azt mutatják, hogy ezeknek a hiánya bátorítja a kiskorúakat, hogy e-cigizzenek. Sőt a fiatalok körében az e-cigaretták népszerűbbek, mint a dohányzás. Az USA tiszti főorvosa arról számolt be, hogy az e-cigaretták használata 900 százalékkal növekedett a középiskolás diákok körében, és a fiatal e-cigarettahasználók 40 százaléka soha nem próbálta ki a sima dohányt.

Az e-cigarettát használják nikotinbevitelre rendes cigaretta helyett és THC-bevitelre marihuána helyett. A nikotin függőséget okoz, növeli a vérnyomást és az adrenalinszintet, ezáltal növeli a pulzusszámot és a szívroham előfordulásának kockázatát. Sok e-cigaretta több nikotint, illetve THC-t tartalmaz, mint a rendes cigiként szívott társaik. A THC okozza a marihuána tudatmódosító hatásainak túlnyomó részét. A THC e-cigi formájában való bevitele a cannabisolajban található oldószerek belélegzését eredményezi, de az e-cigarettázás egyszerűségének köszönhetően a használat mértéke is növekszik, hiszen gyakorlatilag szag sem társul hozzá.


Tényleg SZERETNÉNK HALLANI ÖNRŐL

Az igazság a drogokról anyagokat az egész világon használják szervezetek és kormányok, és ezek sok területen és módon használhatók tökéletesen. Íme csupán néhány példa:

ELNÖK, DÉL-KAROLINAI AUTÓVEZETÉSI ÉS KÖZÚTI BIZTONSÁGI OKTATÁSI SZÖVETSÉG

Az autósiskolai oktatásom során lehetőségem volt rá, hogy másokkal is megosszam Az igazság a drogokról anyagait, és ez sok fiatal gondolkodását változtatta meg a drogokkal kapcsolatban.

IGAZGATÓ, DROGMEGELŐZÉSI PROGRAMOK, CSALÁDFEJLESZTÉSI INTÉZET, BAJA CALIFORNIA SUR

Az igazság a drogokról program használata nagyon hasznosnak bizonyult az általános iskolákban végzett mindennapi munkánk során. Szorgalmasan dolgozunk a serdülőkor előtt álló fiatalokkal, hogy alapos tájékoztatást kapjanak a drogok világába való belépés veszélyeiről. Most 30%-kal kevesebb az első ízben drogot fogyasztó fiatal, köszönhetően annak, hogy most már tudatában vannak a drogok valódi természetének, és úgy döntenek, hogy nem élnek velük.

IGAZGATÓ, OASIS – FÜGGŐSÉGGEL KÜZDŐK TÁMOGATÁSI KÖZPONTJA, GÖRÖGORSZÁG

Az önök füzetei minden szempontból rendkívüliek voltak. Teljes körű, célzott tájékoztatást adnak az olvasónak minden drogról, és nagyon fontos történeteket tartalmaznak olyanokról, akik használták ezeket a drogokat, leírva a tapasztalataikat és a drogok hatását a családjukra. A füzetek esztétikusak, élettel teliek és alaposak. Még a füzetek alakja, mérete és minősége is nagyon gyakorlatias.

RENDŐRFŐNÖK, RIO DE JANEIRO-I RENDŐRSÉG, BRAZÍLIA

Partnerségre lépünk önökkel, hogy tájékoztassuk és felvilágosítsuk a fiatalokat a drogokról, hogy ezzel megadjuk a társadalomnak a lehetőséget arra, hogy prosperáljon. Együtt küzdünk a mottónkért: „A leghatékonyabb eszköz a drogok ellen az oktatás.”


TÉNYEK

EGY DROGMENTES VILÁGÉRT

A világ minden pontján elérjük az embereket a drogmentes élet üzenetével. Íme a statisztikák.

67 871

MEGRENDELÉS

Az igazság a drogokról anyagokra csak az elmúlt évben

191

ORSZÁG ÉS TERÜLET

ahol a Drogmentes Világért Alapítvány anyagait használják

15

MILLIÓ

Az igazság a drogokról füzetet osztottunk ki az idei évben

20

MILLIÓ

látogató egy év alatt a DrugFreeWorld.org weboldalon

8360

RENDEZVÉNYT

tartottunk idén mindenfelé a világon, felvilágosítva a közönséget a drogokkal kapcsolatos igazságról


MENTSEN MEG FIATAL ÉLETEKET

Támogassa a Drogmentes Világért Alapítványt, és segítsen megóvni a fiatalok életét a drogok romboló hatásaitól. Az ön hozzájárulásai lehetővé teszik számunkra, hogy oktatási anyagainkat ingyenesen hozzáférhetővé tegyük iskolák, ifjúsági szervezetek, illetve más csoportok és egyének számára. Az ön támogatása segít abban, hogy elláthassuk az embereket olyan tényekkel, amelyek birtokában egészséges, drogmentes életet élhetnek.