A TELJES IGAZSÁG A DMT-RŐL

A világ legerősebb pszichedelikus drogjának (dimetiltriptamin, azaz DMT) hatásai.

A DMT előfordul kristályos formában, amelyet gyakran belélegeznek (fent), illetve ayahuasca italokban, amelyek egy trópusi kúszónövény leveleiből és szárából készülnek (lent).

A dimetiltriptamin vagy DMT, ez az erős pszichedelikus drog sok néven ismert: lélekmolekula, Elf Spice, Dimitrij, Fantasia, Businessman’s Trip, Businessman’s Special és 45 perces pszichózis. A Mexikóban, Dél-Amerikában és Ázsiában élő növényekből előállított kristályos port leggyakrabban belélegzik, és 5 perctől 45 percig tartó reakciókat okoz. De italokba keverve – ilyen például a dél-amerikai ayahuasca – a reakciók három-négy órán át tarthatnak.

A DMT létrehozhat vizuális és hallási hallucinációkat, valamint eufóriát, kitágult pupillát, megnövekedett pulzusszámot és vérnyomást, szédülést, koordinációs problémákat, hányingert, szorongást és paranoiát. Nagy adagban kómához és szerotoninszindrómához vezethet, amelynek tünetei: nyugtalanság, izommerevség, migrénes fejfájás, hidegrázás, hasmenés és láz. Ez akár rohamokhoz, szívritmuszavarhoz, öntudatlansághoz és halálhoz is vezethet.

Egyes hosszú távú használók flashbackeket tapasztalnak hónapokkal vagy évekkel a használata után, és drog által kiváltott pszichózist tapasztalhatnak, többek között zavaros hangulatot, rendezetlen gondolatokat és paranoiát.

A DMT évszázadok óta használatban van, de az 1980-as és ‘90-es években népszerűsíteni kezdte Terence McKenna, illetve Rick Strassman, aki a DMT – A lélekmolekula című könyvet írta. McKenna agyrákban halt meg, és bár orvosai tagadták ezt, ő attól tartott, hogy ez amiatt alakult ki, hogy nagy mértékben használt pszichedelikus drogokat és marihuánát.


TÉNYLEG SZERETNÉNK hallani ÖNRŐL

Az ingyenes Az igazság a drogokról anyagokat a drogozás csökkentésére használó pedagógusok mindenütt köszönetüket fejezik ki.

HUMÁN ERŐFORRÁSOK HELYETTES REKTORA, NEMZETI HATÁRŐRSÉGI AKADÉMIA, UKRAJNA

„Nagyon köszönöm a nekünk elküldött oktatói anyagokat. Magától értetődik, hogy a segítségükkel hatékonyabban fogjuk tudni arra oktatni a diákokat, hogy egészséges, drogmentes életet éljenek. Az igazság a drogokról oktatócsomag jól van elkészítve és összeállítva.”

MEGBÍZOTT OKTATÓ, MINNESOTA, USA

„Használom a kék dobozokat a bennük lévő összes füzettel. Gyakran végigmegyünk az összes füzeten az órán. Sokat használom őket oktatáshoz és a praxisomban. Kaphatnék még 20-25-öt?”

TANÁR, NYUGAT-FOKFÖLD, DÉL-AFRIKA

„A kurzus fantasztikus lehetőséget adott a tanulóknak, hogy eszmecserét folytassanak a drogokról, és tanuljanak a hatásaikról és a következményeikről. Nagyra értékeltük, hogy ráadásul Dél-Afrikához igazították a füzeteket.”

PEDAGÓGUS, DROGOKTATÁSI CIVIL SZERVEZET, OROSZORSZÁG

„Megkaptuk az anyagokat önöktől, és segítettek nekünk a munkánkban. Elégedettek és büszkék vagyunk erre az együttműködésre. A gyerekek érdeklődését kizárólag ezek az anyagok váltják ki. Köszönjük!”

EGÉSZSÉGTANTANÁR, ARKANSAS, USA

„Igen, megkaptam a füzetcsomagokat. Egészségórákat tartok két iskolai campuson is. Az iskola azt mondja, hogy az óráim nagy hatást gyakorolnak a campusra. Ez a hatás még tovább növekedett, amikor elkezdtem bevezetni a Drogmentes Világért-programot az óráimon. Az új diákjaim kérdeznek róluk, és tudni akarják, mik azok a kis kék dobozok, amelyeket kiosztok.”


TÉNYEK

PSZICHEDELIKUS DROGOK: A TÉNYEK

A pszichedelikus drogok közé tartozik a DMT, az LSD, a PCP, a meszkalin és a pszilocibin. Íme a tények:

1–7

SZÁZALÉK

Az Európai Unió 24 országában és Norvégiában a 15–16 éves diákok 1–7%-a használt már hallucinációt okozó gombákat

4,2

SZÁZALÉK

A 15–24 éves európaiak 4,2%-a már legalább egyszer próbálta az LSD-t

10–12

ÓRA

Ennyi ideig is tarthatnak a peyote vagy a meszkalin hallucinogén hatásai

32

MILLIÓ

pszichedelikus drogokat használó személy van az USA-ban

53

SZÁZALÉK

2006 és 2012 között 53%-kal nőtt a DMT-használat az USA-ban


MENTSEN MEG ÉLETEKET A DROGOKTÓL!

Támogassa a Drogmentes Világért Alapítványt, és segítsen megóvni a fiatalok életét a drogok romboló hatásaitól. Az ön hozzájárulásai lehetővé teszik, hogy oktatási anyagainkat ingyenesen hozzáférhetővé tegyük iskolák, ifjúsági szervezetek, illetve más csoportok és egyének számára. Támogatása segít abban, hogy elláthassuk az embereket olyan tényekkel, amelyek birtokában egészséges, drogmentes életet élhetnek.