A SZÜLŐI SZÖVETSÉG SEGÍTSÉGET KAP A KÜLDETÉSÉHEZ

A Szülői Szövetség képviselői az USA minden részéből megismerkedtek Az igazság a drogokról anyagokkal az éves expójukon.

A Szülői Szövetség (PTA) a gyerekek szebb jövőjéért dolgozik, és segítséget kapnak a Drogmentes Világért-tól.

Idén a Nemzetközi Drogmentes Világért büszkén vett részt a Columbusban tartott PTA-konferencián és -expón június végén. A Szülői Szövetség (Parent Teacher Association – PTA) szülők, tanárok és iskolai dolgozók szervezete, amely bevonja a szülőket az iskolák munkájába. Az Országos PTA Amerikában az egyik legnagyobb és legrégibb önkéntes szervezet, amely kizárólag a gyerekek és fiatalok érdekében tevékenykedik. A szervezet 1897 februárjában alakult Anyák Nemzeti Kongresszusa néven.

A PTA küldetése a weboldaluk szerint „kibontakoztatni minden gyerek lehetőségeit a családok és a közösségek bevonásával és felvértezésével, hogy minden gyereket felkaroljanak”. Az igazság a drogokról anyagok nem is lehetnének tökéletesebb eszköz e cél szolgálatában, hiszen a drogok minden szempontból aláássák az elérését.

A PTA tagjai, akik részt vettek az idei expón, több mint négymillió szülőt, tanárt, nagyszülőt, gondviselőt, nevelőszülőt és egyéb gondoskodó felnőttet képviseltek szerte az USA-ban. A DFW közszemlére tette a különböző anyagait, beleértve a 14 füzetből álló sorozatát a legelterjedtebb drogokról, Az igazság a drogokról oktatócsomagot, a Valódi emberek, valódi történetek dokumentumfilmet és a 17 „Azt mondták... Hazudtak” társadalmi célú hirdetést.

Több mint 150 PTA-tag – köztük több USA-tagállami PTA-elnök – vitt haza teljes Az igazság a drogokról oktatócsomagokat, világos volt tehát, hogy az anyagok jól összeillenek a munkájukkal. Az anyagok iránt érdeklődő tagok közül Illinois-ból és Kentuckyból néhányan egész államra kiterjedő bevezetés céljából igényelték őket. Ugyanígy az Európai PTA képviselője is, aki tengerentúli amerikai katonai iskolákkal dolgozik.

A kutatás azt mutatja, hogy a droghasználat gyakran 12-13 évesen, sőt néha korábban kezdődik, nem meglepő tehát, hogy a DFW drogfelvilágosító anyagai ilyen népszerűek a szülők és a tanárok körében. A helyzethez hozzátartozik, hogy a középiskola utolsó osztályáig már majdnem 70%-uk kipróbálja az alkoholt, a felük fogyaszt valamilyen illegális drogot, és a 20%-uk használ vényre kapható szert nem gyógyászati célból.

Ez nagyon is reális volt az Atlantai PTA egyik tagjának, aki egyben a Young Marines (Fiatal Tengerészgyalogosok) program tanára. Felkereste a standunkat, és elmondta, hogy már használja a DFW online anyagait, és beszámolt arról, hogy ennek milyen nagy hatása volt a diákjaira. A DFW füzeteit is odaadja a tanulóinak, hogy hazavihessenek valamit, ami emlékezteti őket arra, amit az órán tanultak. Nagyon tetszett neki, hogy a füzetek „tényeken alapulnak, és könnyen használhatók”.

A kutatás azt mutatja, hogy a droghasználat gyakran 12-13 évesen, sőt néha korábban kezdődik, nem meglepő tehát, hogy a DFW drogfelvilágosító anyagai ilyen népszerűek a szülők és a tanárok körében.

A stand egy másik látogatója, a Georgiai PTA elnöke, már használta az anyagokat, és imádja őket. Dolgozott azon, hogy az iskolák és az oktatási területek többet foglalkozzanak az emberkereskedelem és a bandák drogokkal való kapcsolatával. Úgy látja, hogy a drogfelvilágosítás kulcsot jelent ehhez.

Az Alaszkai PTA elnöke az előző évben már megkapta Az igazság a drogokról anyagokat, de egy 2018. novemberi erős földrengés elvágta előle az ezekhez való hozzáférést. Ezért nagyon örült, hogy kap egy új csomagot, és végső soron az egész államra kiterjedően be akarja vezetni a programot.

A Marylandi PTA koordinátora számára is ugyanúgy ismerős volt a Drogmentes Világért-program, és azonnal további anyagokat igényelt a DFW-től a bevezetéséhez.

A pedagógusok könnyen igényelhetnek egy saját Az igazság a drogokról oktatócsomagot a mondjnemetadrogokra.hu/pedagógus címen.


MENTSEN MEG ÉLETEKET A DROGOKTÓL!

Támogassa a Drogmentes Világért Alapítványt, és segítsen megóvni a fiatalok életét a drogok romboló hatásaitól. Az ön hozzájárulásai lehetővé teszik, hogy oktatási anyagainkat ingyenesen hozzáférhetővé tegyük iskolák, ifjúsági szervezetek, illetve más csoportok és egyének számára. Támogatása segít abban, hogy elláthassuk az embereket olyan tényekkel, amelyek birtokában egészséges, drogmentes életet élhetnek.