Menu background image
LSD

NEMZETKÖZI STATISZTIKÁK

Az LSD a legerősebb hallucinogén drog. Az LSD 100-szor erősebb a hallucinációt okozó gombáknál.

Európában a 15-24 évesek 4,2%-a fogyasztott már legalább egyszer LSD-t. Azoknak a száma, akik ebből a korcsoportból a felmérést megelőző évben fogyasztottak LSD-t, hét országban is meghaladta az 1%-ot (Bulgária, Csehország, Észtország, Olaszország, Lettország, Magyarország és Lengyelország).

Amerikában 1975 óta a Drogfüggőség Országos Intézete által finanszírozott kutatások során évente országos szinten majdnem 1 7000 végzős középiskolást kérdeznek meg, hogy kiderítsék a droghasználat tendenciáit, és felmérjék a diákok hozzáállását és elképzeléseit a droghasználattal kapcsolatban. 1975 és 1997 között a legalacsonyabb LSD-használatot az 1986-os évfolyam jelentette, amikor a végzős középiskolások 7,2%-a számolt be arról, hogy életében legalább egyszer használt már LSD-t.

Azoknak a végzősöknek a száma, akik arról számoltak be, hogy a felmérést megelőző egy év során legalább egyszer LSD-t használtak, majdnem megduplázódott: az 1985-ös, 4,4%-ról 1997-re 8,4%-ra emelkedett. 1997-ben a végzősök 13,6%-a próbálta már ki az LSD-t életében legalább egyszer.

Egy 2008 januárjában kiadott tanulmány szerint az USA-ban kb. 3,1 millió 12-25 év közötti fiatal mondta azt, hogy használt már LSD-t.

Az LSD 4000-szer erősebb a meszkalinnál.

„Sztriptízbárokba, kaszinókba mentem, és nagyon szabados nemi életet éltem. Egyik bordélyházból a másikba jártam, és hamarosan más drogokat is kipróbáltam.

Addigra már elvesztegettem a családi örökségem, és be kellett költöznöm egy narkóstanyára. Egy évig voltam ott, és sokakat láttam meghalni; elveszítettem a cégemet és tolvaj lettem.

2003 novemberében letartóztattak rablási kísérletért és börtönbe kerültem.

Mindenkit, aki szeretett engem, megbántottam és elvesztettem – kiközösítettek.

Végül hajléktalanná váltam, az utcán tengődtem, és egy kartondobozban aludtam a vasútállomás mellett. Koldultam, és azon küzdöttem, hogy a betevő falatom meglegyen.” – Fred