VENDÉGROVAT
Hatékony oktatás bejuttatása a főbb drogkereskedelmi csatornákra

John Redman a San Diegóban alapított Közösségi Összefogás a Drogmentes Ifjúságért ügyvezető igazgatója

A CADFY (Community Alliances for Drug-Free Youth = Közösségi Összefogás a Drogmentes Ifjúságért) küldetése a biztonságos és drogmentes közösségek elősegítése. Ezt tesszük azzal, hogy támogatjuk a Nemzeti Drogszabályozási Stratégiát, amelyet az USA elnökének irodája irányít.

A drogvisszaélések lecsökkentésére háromirányú stratégiánk van:

  1. tiltás: a drogok áramlásának megállítása az országhatáron, hogy ne jusson el a lakókörnyezetünkbe
  2. kezelés: azok gyógykezelése, akiket a droghasználat tönkretett, valamint
  3. megelőzés: annak biztosítása, hogy soha egyetlen gyermek se süllyedjen le a droghasználat sötét ingoványába. Az oktatás általi megelőzés áll hozzám a legközelebb, és ebben a tekintetben megtiszteltetés a számomra, hogy a Drogmentes Világért Alapítvánnyal dolgozhatok. Nekik vannak a legjobb anyagaik, amelyeket valaha láttam.

Végső soron bármely közösség drogproblémája azon a döntésen múlik, amelyet minden fiatal naponta saját maga hoz meg, és amely így szól: „Fogok-e drogozni?” Gyermekeink országszerte ezzel a kihívással néznek szembe, és úgy hiszem, a mi felelősségünk annak biztosítása, hogy képesek legyenek megválaszolni ezt önmaguknak.

A szülőkre, a tanárokra, a lelkészekre, a barátokra, az edzőkre és a bűnüldöző szervekre fontos szerep hárul. Amikor a megelőzésre kerül sor, a legnagyobb kihívás általában az, hogy hogyan fejtsünk ki ellenpropagandát az ellen a propaganda ellen, amely a fiataljainkat mindennap az életvitelszerű drogfogyasztás felé taszítja. A legegyszerűbb megoldás az, hogy lecsökkentjük a drogok iránti keresletet. De hogyan tegyük meg ezt gyermekek milliói esetében?

Esélyünk a sikerre hatványozottan növekszik annak arányában, hogy mennyire vagyunk képesek ellátni a fiatalokat olyan tényekkel, amelyek valóban megértetik velük, milyen testi és szellemi károkat okoznak ezek a szerek, és milyen hatást gyakorolnak az életükre. Ez az, amiért Az igazság a drogokról program többé már nemcsak egy szükséges dolog a közösségünk számára, hanem ma már kötelező.

Az elmúlt évek alatt nagyon is világosan megtanultuk, hogy ami az USA-ban történik, az hatással van Mexikóra, és ami Mexikóban történik, az hatással van az USA-ra. A mexikói családok és kormánytisztviselők is ugyanúgy bármit megtennének azért, hogy véget vessenek a drogkereskedelemnek és a drogkartellek mérhetetlen erőszakosságának, amely felülmúlja önmagát, pedig már azt hittük, ennél rosszabb nem lehet. A gyerekek már nem csupán napi szinten drogoznak, hanem a drogok kiragadják őket az iskolából, és elrabolják az ifjúságukat. Már nem is bandáznak, hanem egyenesen a kartellekbe állnak be.

Ezért a CADFY létrehozta a kétoldalú nemzeti csereprogramot, a két ország közötti kezdeményezést a Kalifornia–Mexikó határ menti drogfogyasztás lecsökkentésére, mert a legtöbb drog innen áramlik be az Egyesült Államokba. A Drogmentes Világért Alapítvánnyal és más, a világ drogfelvilágosító oktatásáért elkötelezett partnerekkel együttműködve biztonságosabb határközösséget tudunk létrehozni mindannyiunk számára.



A DROGMENTES VILÁGÉRT ALAPÍTVÁNY
rendezvényeket tart a drogellenes világnap alkalmából

Az ENSZ nemzetközi drogellenes és illegális drogkereskedelem elleni 2014-es június 26-i világnapján a Drogmentes Világért Alapítvány több mint 200 drogfelvilágosító rendezvényt tartott, és öt kontinens 28 országában szétosztotta Az igazság a drogokról oktatási anyagokat, így 250 000 emberhez eljuttatva drogellenes üzenetüket.

Az alapítvány a legfőbb rendezvényét az USA Kongresszusának épületében tartotta, és kongresszusi tagokat, valamint drogügyi hivatalnokokat is bevontak.

A drogellenes világnap alkalmából világszerte tartottak rendezvényeket:

» Európa/Közel-Kelet
Ausztria, Belgium, Dánia, Franciaország, Görögország, Izrael, Magyarország, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Svájc, Svédország

» Afrika
Algéria, Dél-Afrika, Kenya, Lesotho, Zimbabwe

» Ázsia
Japán, Tajvan

» Ausztrália
Ausztrália, Új-Zéland

» Észak-Amerika
Egyesült Államok, Kanada, Mexikó

» Dél-Amerika
Costa Rica, Venezuela



A HATÉKONY DROGFELVILÁGOSÍTÁS ÉLETEKET MENT

Támogassa a Drogmentes Világért Alapítványt, és segítsen megóvni a fiatalok életét a drogok romboló hatásaitól. Az ön hozzájárulásai lehetővé teszik számunkra, hogy oktatási anyagainkat ingyenesen hozzáférhetővé tegyük iskolák, ifjúsági szervezetek, illetve más csoportok és egyének számára. Az ön nagylelkű hozzájárulása segít nekünk abban, hogy el tudjuk látni az embereket olyan tényekkel, amelyek birtokában egészséges, drogmentes életet élhetnek.