Rendőrfőnök méltatja
AZ IGAZSÁG A DROGOKRÓL PROGRAMOT

A Minnesota állambeli Babbitt város rendőrfőnökeként, tűzoltóként, valamint szakképzett mentősként Chad Loewen életeket mentett. Ő az egyik olyan rendőr Babbittban, akit életmentő kitüntetést kapott. Mint rendőrfőnök és a rendőrség vezető drogmegelőzési oktatója azt állítja, hogy most is életeket ment – a Drogmentes Világért Alapítvány által működtetett Igazság a drogokról program segítségével. Íme egy részlet az Alapítványnak írott leveléből:

„A bűnüldöző szerveknél senki nem értheti meg jobban egy egységes drogellenes oktatási kampány pozitív hatását, de sajnos sok rendőrkapitányság szembesül azzal, hogy erőforrásai inkább a drogok által okozott bűnözés elleni harcra mennek el, mintsem drogellenes oktatásra vagy megelőzésre.

Hat éve egy egyszerű internetes keresés juttatott el a Drogmentes Világért Alapítványhoz. Azt szerettem volna megtudni, hogy milyen drogellenes oktatási programok vannak, és úgy éreztem, mintha megütöttem volna a főnyereményt. Válaszokat találtam a tanulóim által leggyakrabban feltett kérdésekre. Az igazság a drogokról program részletesen kifejtett brosúrákkal látott el a leggyakrabban használt drogokkal kapcsolatban, és olyan anyagokat adott a hozzám hasonló oktatóknak, amelyekkel profi osztálytermi előadóvá válhatunk, olyanná, ami az elvárás velünk szemben.

A videók kiváló oktatási eszköznek bizonyultak az osztályteremben. Kiválóan ellátják a feladatukat abban, hogy megragadják és megtartsák a közönség figyelmét. A drogokat bemutató brosúrák jó nyelvezettel vannak megírva, és tapintatosan vannak összeállítva. Azt is lehetővé teszik, hogy a program kinője az osztálytermeket, és kinyúljon a környezetbe, ahol rengeteg embert lehet elérni.

A Drogmentes Világért Alapítvány fantasztikus munkát végzett azzal, hogy olyan drogfelvilágosító anyagokat állított össze, amelyek valamennyi életkor számára megfelelnek. Ez a program nagyon el van találva, és a lehető legmagasabbra helyezi a mércét a drogfelvilágosító oktatás terén, ráadásul korszerű videók is vannak mellé, amelyek egyformán megszólítják a fiatalokat és az időseket. Nincs más ma elérhető drogfelvilágosító program, amely akár csak megközelítené azt, amit a Drogmentes Világért Alapítvány állított össze.”

– Babbitt város rendőrfőnöke, Minnesota, USA


SZÁMOKBAN

Weboldal » A drugfreeworld.com weboldalt évente több mint 12 millióan látogatják meg, így ez az oldal az egyik leglátogatottabb drogfelvilágosító és -megelőző weboldal.

Az igazság a drogokról oktatási program az iskolákban

Szlovákia: Előadások 2663 iskola 120 799 tanulójának
Venezuela: Előadások 1346 iskola 450 000 tanulójának
Tajvan: Előadások 921 iskola 307 965 tanulójának


A HATÉKONY DROGFELVILÁGOSÍTÁS ÉLETEKET MENT

Támogassa a Drogmentes Világért Alapítványt, és segítsen megóvni a fiatalok életét a drogok romboló hatásaitól. Az ön hozzájárulásai lehetővé teszik számunkra, hogy oktatási anyagainkat ingyenesen hozzáférhetővé tegyük iskolák, ifjúsági szervezetek, illetve más csoportok és egyének számára. Az ön nagylelkű hozzájárulása segít nekünk abban, hogy el tudjuk látni az embereket olyan tényekkel, amelyek birtokában egészséges, drogmentes életet élhetnek.