A LEGTISZTÁBB SZENVEDÉLY HAJTJA A NIGÉRIAI DROGELLENES AKTIVISTÁT, HOGY ELÉRJE A FIATALOKAT AZ IGAZSÁGGAL

Daniel Chukwudike (balra), aki itt épp Az igazság a drogokról anyagairól beszél egy osztálynak a Metodista Általános Iskolában, azt mondja: „Ez olyan dolog, amit szenvedélyesen szeretek csinálni.”

Sikeres villamosmérnökként és nem kormányzati szervezetek tanácsadójaként Daniel Chukwudike saját sikere biztosítva volt. De most, hogy életét mások segítésének szenteli, valóban boldog.

Amikor Daniel Chukwudike tanúja volt annak, ahogy gyerekkori barátja marihuánafogyasztás miatt kibukott az egyetemről, és fiatalon meghalt, célul tűzte ki magának, hogy segítsen a fiataloknak. Mint mondja, arra törekedett, hogy „maximálisan kiaknázzák istenadta tehetségüket”, és segítsen nekik „kibontakoztatni a bennük rejlő lehetőségeket a drogok negatív hatásaitól mentesen”.

Ezután létrehozta a Drogkereslet Csökkentéséért és a Droghasználat Megelőzéséért Küzdő Kezdeményezést. Amikor később felfedezte a Drogmentes Világért Alapítványt, kibővítette a programját: „Az anyagok óriási segítséget jelentettek, mert nemcsak tőlem hallották, hanem el is olvasták az igazságot, megnézték a dokumentumfilmet, és végül eldöntötték, hogy abbahagyják a drogfogyasztást.”

Mi több, egy az egész világra kiterjedő „családra” lelt, amely osztozik a szenvedélyében. Miután az egyik DFW-hírlevélben olvasott egy cikket Mario Chirinos csodálatos munkájáról Venezuelában, azt írta: „Jövő hónapra újraindítom a saját kampányomat itt, a nigériai Port Harcourt-ban, és megpróbálom felülmúlni Mario Chirinost.”

Azóta teljes idős tevékenységként foglalkozik a DFW-vel, tömeges füzetosztásokat szervez, rendszeres rádióműsora van, iskolák közötti fogalmazási és vitaversenyeket tart, valamint Az igazság a drogokról előadásokat iskolákban. Alig két év alatt 143 iskolában szolgáltatott, mindegyikben drogmentes klubokat hozva létre, és eközben 7100 tanulót ért el. További ezreket ért el füzetosztások és a média segítségével.

„Amikor meglátogattuk az egyik közösséget, a bemutatónk alatt körülbelül 50 drogfüggő döntötte el, hogy nem szívnak több marihuánát, és mi továbbra is kapcsolatban maradtunk velük, hogy valóban abbahagyják.”

Mivel néhányan már most is fogyasztanak drogokat, a megelőzésnél többet is tesz: „Amikor meglátogattuk az egyik közösséget, a bemutatónk alatt körülbelül 50 drogfüggő döntötte el, hogy nem szívnak több marihuánát, és mi továbbra is kapcsolatban maradtunk velük, hogy valóban abbahagyják.”

Daniel, aki keresett konzultáns, üzletember és motivációs előadó, legtöbbre a drogmegelőzés terén végzett munkáját tartja.

„Ez olyan dolog, amit szenvedélyesen szeretek csinálni: elérni a fiatalokat, hogy ne térjenek el a valódi igazságtól a drogokkal kapcsolatban. Lelkesen dolgozom azon, hogy áttörjem a korlátokat, amelyeket a társadalom állított fel a nigériaiak elé.

Őszintén hiszek benne, hogy képes vagyok változást elérni.”


TÉNYEK

AZ IGAZSÁG A DROGOKRÓL
Az igazság a drogokról program oktatási anyagok egész sorát tartalmazza.

14

FÜZET,

amelyek elmondják az igazságot a leggyakrabban fogyasztott drogokról

17

RÖVID VIDEÓ

amelyek leleplezik a leggyakoribb hazugságokat, melyeket a dílerek mondanak a potenciális fogyasztóknak

111

PERCNYI

dokumentumfilm, amelynek szereplői korábbi függők, akik megosztják saját történetüket

22

NYELVEN

érhetők el Az igazság a drogokról anyagai

16

MILLIÓ FÜZET

lett kiosztva csak az elmúlt évben


MENTSEN MEG FIATAL ÉLETEKET!

Támogassa a Drogmentes Világért Alapítványt, és segítsen megóvni a fiatalok életét a drogok romboló hatásaitól. Az ön hozzájárulásai lehetővé teszik számunkra, hogy oktatási anyagainkat ingyenesen hozzáférhetővé tegyük iskolák, ifjúsági szervezetek, illetve más csoportok és egyének számára. Az ön támogatása segít abban, hogy elláthassuk az embereket olyan tényekkel, amelyek birtokában egészséges, drogmentes életet élhetnek.