MOTOROSOK MEGMUTATJÁK: DROGMENTESNEK LENNI MENŐ

Több mint 70 motoros gyűlt össze – különféle motorokon – a Mondj Nemet a Drogokra Motorostalálkozón, hogy népszerűsítsék a drogmentes életet Bergamo lakosai között.

Motorosok gyűltek össze Észak-Olaszországban az első Mondj Nemet a Drogokra Motorostalálkozóra.

A Drogmentes Világ Olaszország megtartotta első Mondj Nemet a Drogokra Motorostalálkozóját, összehozva a motorrajongókat szerte Észak-Olaszországból, hogy népszerűsítsék a drogmentes életet. A találkozót Bergamóban tartották, egy alpesi városban Milánótól északkeletre, és néhány város – Lovere és Sarnico (Bergamo tartomány), illetve a közeli Sulzano és Iseo (Brescia tartomány) – polgármesterei szponzorálták.

A 74 motoros először Sarnicóban gyűlt össze, zöld sportmellényekben hirdették a drogmentesség üzenetét, és körbejárták a festői Iseo-tavat, ellátogatva mindegyik szponzoráló városba. Minden városban egy Drogmentes Világ-sátor és stand fogadta őket, ahol a helyiek DFW-füzeteket kaptak, és mindenkit biztattak, hogy írja alá a fogadalmat, hogy drogmentes életet fog élni.

A találkozó végén Clusane faluban a kulcsfontosságú résztvevők elismerésben részesültek. Több hírközlő média, köztük a Teleboario tévé és a L’Eco di Bergamo újság, tovább hirdette a drogmentes élet üzenetét. Mivel az olasz fiatalok 19%-a fogyasztott cannabist az elmúlt évben, illetve következő kedvelt drogként kokaint, a drogmentesség üzenete nem is lehetett időszerűbb.

Ezek a motorosok bizonyították a helyieknek és a fiataloknak, akikkel találkoztak, hogy a sebesség iránti vágy jobban kielégíthető józanul és drogmentesen.


TÉNYLEG SZERETNÉNK HALLANI ÖNRŐL

Sok elit sportoló hozza létre saját alapítványát, hogy segítsen fiatal sportolóknak egészséges, termelékeny életet élni. A Drogmentes Világ újra és újra bizonyította, hogy tökéletes partner.

IGAZGATÓ, NATIONAL BASKETBALL WIVES ASSOCIATION

„Az önök Drogmentes Világ-programja nagyon izgalmas. Sok közösségi munkát végzünk, és keressük az olyan partnereket, mint önök. Több iskolai kerületben dolgozunk, és szeretném, ha küldenének valakit, aki megtanítja a foglalkoztatóinknak, hogy hogyan használják a programot, hogy el tudjanak indulni.”

DICSŐSÉGCSARNOKBELI KOSÁRLABDÁZÓ ÉS EDZŐ

„Nagyon érdekel a Drogmentes Világ, és használni szeretném a programjukat. Kérem, tudassák, hogyan segíthetek, és vezethetem be ezeket az anyagokat.”

SPORTÜGYNÖK

„Ez olyasmi, ami mellett igazán ki tudok állni. Kérem, adjanak nekem több oktatócsomagot is, mert vannak ügyfeleim, akiknek adni akarok belőle.”

NATIONAL FOOTBALL LEAGUE-JÁTÉKOS

„A testvérem és én alapítottunk egy sportprogramot gyerekeknek, még tizenévesen. Mára nagyon nagy lett, hosszú részvételi várólistával. Használni szeretném a Drogmentes Világ anyagait a következő táborunkban.”

VISSZAVONULT NATIONAL FOOTBALL LEAGUE-JÁTÉKOS

„Egy gimnázium igazgatóhelyettese vagyok, és szeretnék tíz oktatócsomagot a drogfelvilágosító programunkhoz az összes tanulónknak.”

DICSŐSÉGCSARNOKBELI JÉGKORONGOZÓ

„Szeretném az oktatócsomagot és 200 Az igazság a vényköteles szerekkel való visszaélésről füzetet. Folyton beszélek fiatalokkal, és úgy látom, a fájdalomcsillapítók a legnagyobb probléma.”

VISSZAVONULT MAJOR LEAGUE BASEBALL ALL-STAR

„Azok közé tartozok, akik átélték ezt. Voltak alkoholproblémáim a múltban. Kérem, küldjenek el minden információt az anyagaikról. Érdekel a dolog.”


TÉNYEK

A DROGOZÁS ÉS A SPORTOLÓK

A drogok – utcai drogok, szteroidok, fájdalomcsillapítók, alkohol – tönkreteszik a sportolóinkat.

67

SZÁZALÉK

Az erőemelő-versenyzők 67%-a használt már anabolikus szteroidokat a pályafutása során

52

SZÁZALÉK

Az USA-beli hivatásos futballisták 52%-a valamikor a pályafutása során használ opioidokat

71

SZÁZALÉK

Az opioidokat használó profi sportolók 71%-a beismeri a visszaélésszerű használatukat

28

SZÁZALÉK

Az egyetemi sportolók 28%-a használt cannabist az elmúlt évben

207

MILLIÓ

receptet írtak fel opioid fájdalomcsillapítókra egyetlen év alatt a 8 évvel ezelőtti 76 millióhoz képest


MENTSEN MEG FIATAL ÉLETEKET!

Támogassa a Drogmentes Világért Alapítványt, és segítsen megóvni a fiatalok életét a drogok romboló hatásaitól. Az ön hozzájárulásai lehetővé teszik, hogy oktatási anyagainkat ingyenesen hozzáférhetővé tegyük iskolák, ifjúsági szervezetek, illetve más csoportok és egyének számára. Támogatása segít abban, hogy elláthassuk az embereket olyan tényekkel, amelyek birtokában egészséges, drogmentes életet élhetnek.