AZ OLASZ „MONDJ NEMET A DROGOKRA”-CSAPAT FELKEREKEDIK EURÓPA HEROINFŐVÁROSÁNAK MEGHÓDÍTÁSÁRA

A milánói terület nemzeti rendőrsége, akik létrehozták a saját futballcsapatukat, hogy részt vehessenek a Mondj Nemet a Drogokra bajnokságon, a fenti képen egy fotózáshoz pózolnak, mielőtt elindulnak az egyik jellemzően versengéssel teli játékukra.

Egy csoport aggódó szülő a saját kezébe veszi a drogmentes Milánó megteremtésének az ügyét, felkérve zenekedvelő embereket, labdarúgó-játékosokat, városi tisztviselőket és a nemzeti rendőrséget, hogy csatlakozzanak be a küzdelembe és segítsenek véget vetni a droghasználatnak a városukban.

A város központjában, amelyet Európa heroinfővárosának titulálnak, aggódó szülők egy csoportja összegyűlt, hogy megalapítsák a milánói „Mondj nemet a drogokra”-csapatot a Drogmentes Világért Alapítvány égisze alatt..

Első teendőjük az volt, hogy lefedték Milánó teljes bel- és külterületét több ezer Az igazság a drogokról füzettel.

Majd, hogy egy nagy durranással tegyék emlékezetessé a bemutatkozásukat, a csapat egy masszív koncertet szervezett Milánó legendás diszkójában, az „Alcatraz”-ban, ahol előadók széles skálája lépett fel, a kezdő népzenészektől egészen az országosan ismert humoristákig. A koncert MC-je tájékoztatta a több mint 600 fős tömeget, hogy jelenleg egy drogmentes mozgalomnak a részesei, ahogy ott álltak azon a helyszínen, amelyet a közönség éppoly jól ismer a drogokkal való visszaélésekről, mint a nemzetközi előadóművészeiről.

Drogellenes sportesemények következtek – teniszezés, motocross és még sok minden más, eljuttatva a nézőkhöz a drogmentes világ üzenetét –, melynek fináléja egy tipikusan olasz összecsapás: a futball volt.

Drogellenes sportesemények következtek – teniszezés, motocross és még sok minden más, eljuttatva a nézőkhöz a drogmentes világ üzenetét –, melynek fináléja egy tipikusan olasz összecsapás: a futball volt.

A Mondj Nemet a Drogokra Milánó saját futball csapatot alakított, elkezdtek versenyekre járni, és összesen több mint 20 trófeát nyertek el. Majd elindították saját drogellenes bajnokságaikat, a csapat helyi és állami rendőrökkel, valamint a közeli börtön elítéltjeivel és börtönőreivel is játszott, de még a városi tanács tagjaival is.

A nemzeti rendőrmagazin, a L'Impegno, (Elkötelezettség), kiadója tudomást szerzett Az igazság a drogokról kampányról, és azt kérte, hogy hadd helyezzenek el egy-egy füzetet ebbe a kéthavonta 10 000 példányszámban megjelenő magazinba, amelyet Olaszország minden rendőrkapitányságának kiküldenek.

Egy vezető beosztású rendőr azóta Az igazság a drogokról kampány egyik kiemelkedő aktivistájává vált, és lelkesen osztja a füzeteket, amelyek a Drogmentes Világért Alapítvány logója mellett a nemzeti rendőrség logójával is el vannak látva. Emellett a program anyagait is használja, tanulóknak tartott drogmegelőző előadások során szerte a Lombardy régióban.

Olaszországban a Mondj nemet a drogokra milánói csapata több irányból közelítette meg a témát: több mint 350 000 Az igazság a drogokról füzetet osztottak szét, és minden egyes füzettel közelebb hozták annak realitását, hogy a gyerekek drogmentes otthonban nőhessenek fel.



TÉNYEK
A MEGHÖKKENTŐ IGAZSÁG: A szintetikus drogokról

9-ből 1

TIZENKETTEDIK OSZTÁLYOS TANULÓ

– a 2012-es felmérések alapján – fogyasztott szintetikus kannabiszt az USA-ban az azt megelőző évben

20%-kal

TÖBB

új szintetikus pszichoaktív szer került bevezetésre a múlt évben.

1512

EGÉSZSÉGÜGYI VÉSZHELYZET

volt kapcsolatba hozható a Spice-szal 2015-ben. Ez 5-szörös növekedés 2014 óta.

650

DIZÁJNERDROG

árasztotta el Európát az elmúlt tíz évben.

11 000

SÜRGŐSSÉGI LÁTOGATÁST

tulajdonítanak a szintetikus marihuánának egy egyéves időszak alatt az USA-ban.



AZ ÖN SEGÍTSÉGÉRE IS SZÜKSÉGÜNK VAN

Támogassa a Drogmentes Világért Alapítványt, és segítsen megóvni a fiatalok életét a drogok romboló hatásaitól! Az ön hozzájárulásai lehetővé teszik, hogy oktatási anyagainkat ingyenesen hozzáférhetővé tegyük iskolák, ifjúsági szervezetek, illetve más csoportok és egyének számára. Az ön támogatása segít abban, hogy elláthassuk az embereket olyan tényekkel, amelyek birtokában egészséges, drogmentes életet élhetnek.