Az amerikai Seattle-ben a Drogmentes Világért Alapítvány aktívan részt vesz a közösség drogellenes tevékenységeiben, és füzetek terjesztésével segít a szülőknek a gyermekeik felvilágosításában – ez egy sikeres stratégia a drogmegelőzésben, amely otthon kezdődik.

AZ IGAZSÁG A DROGOKRÓL TERJESZTÉSE

Az utcai terjesztésen keresztül a drogfelvilágosító füzetek a fiatalokhoz és a felnőttekhez is eljutnak London főutcáin.

A drogokra vonatkozó igazság ismertté tételének fontos része a programban használt anyagok – füzetek és szóróanyagok – terjesztése. Minden héten a világ különböző városaiban iskolák és ifjúsági csoportok segítenek eljuttatni az igazságot a drogokról a közösségeikhez.

Az első füzet teljes áttekintést ad a drogokról, a működésükről, valamint arról, hogy mit tesznek a testtel és az elmével. Utána minden droghoz tartozik egy-egy füzet, ami az adott drogot tárgyalja. A füzetek mindenféle kiselőadás nélkül, csupán a tényekkel látják el az olvasót. Érdeklődő üzletek és kormányok segítenek a tömeges terjesztés pénzügyi támogatásával, hogy a világ minden részébe eljuthassanak.

A füzetek eddig 20 nyelven kerültek szétosztásra, és igazsággal váltották le a drogokkal kapcsolatos mítoszokat. Mindez az utcán zajlott, személyesen és kézből-kézbe. A mai napig több mint 26 millió füzetet osztottak ki New Yorktól Tajvanig és Ausztráliától Olaszországig.