A drogmentes ifjúsági klubok tagjai az egész világon rendezvényeken és fesztiválokon tájékoztatják az embereket, akik meg akarják tudni az igazságot a drogokról.

DROGMENTES IFJÚSÁGI KLUBOK

Los Angelesben egy drogmentes ifjúsági klub tagjai megtanulják, hogyan világosítsanak fel másokat a drogokról, hogy megelőzzék a droghasználatot.

Tizenkét másodpercenként egy újabb iskolás korú gyermek kísérletezik életében először illegális drogokkal. Ezért még sürgetőbb, hogy a drogokkal kapcsolatos felvilágosítás és a megelőző intézkedések elérjék a gyerekeket még azelőtt, hogy hozzányúlnának a drogokhoz.

Az Alapítvány drogfelvilágosító és tudatossági kampánya részeként a világ minden táján iskolák és közösségi központok Drogmentes Világ Ifjúsági Klubokat szponzorálnak és szerveznek. Akár az USA-beli Twin Citiesben, akár a mexikói Chihuahuában vannak is, az üzenetük egyszerű: Ismerjék meg az igazságot a drogokról.

A fiatalok, azáltal, hogy klubtagok, és részt vesznek számos közösségi tevékenységben, drogmentes aktivistákká válnak. A tizenhat társadalmi célú hirdetést és a 90 perc hosszú, Az igazság a drogokról: Valódi emberek, valódi történetek című dokumentumfilmet rendszeresen vetítik, hogy alapos tudást szerezzenek minden egyes drogról.

E tevékenységek közé tartozik az is, hogy aláíratják másokkal a drogmentességi fogadalmat, és ezáltal átfordítják a csoportnyomást, és drogmentes területeket hoznak létre az iskoláikban és a közösségeikben.