Vényköteles szerekkel való visszaélés

AZ IGAZSÁG A DROGOKRÓL

Az igazi megoldás az, hogy megismerjük a tényeket, és eleve el sem kezdünk drogokat szedni.
A drogok lényegében mérgek. A bevett mennyiség határozza meg a hatást. Egy kis adag serkentőszerként hat (felgyorsít). Egy nagyobb adag nyugtatóként hat (lelassít). A még nagyobb adag méregként hat, és akár halálos is lehet.

Ez minden drogra igaz. Csak a hatás eléréséhez szükséges mennyiség különbözik.

De sok drognak van még egy hátránya: az, hogy közvetlenül az elmére fejti ki a hatását. Eltorzíthatja a droghasználó érzékelését azzal kapcsolatban, hogy mi történik körülötte. Ennek eredményeként a személy tettei nagyon furcsák, ésszerűtlenek, értelmetlenek, sőt pusztítóak lehetnek.

A drogok minden érzetet meggátolnak, a kellemeseket és a kellemetleneket egyaránt. Tehát, bár a drogok rövid távú segítséget nyújthatnak a fájdalom csillapításában, ezzel együtt rombolják a képességeket és az éberséget, valamint zavarossá teszik az ember gondolkodását.

A gyógyszerek olyan drogok, amelyek célja gyorsítani, lassítani vagy megváltoztatni valamit a test működésében annak érdekében, hogy jobban működjön. Néha szükség van rájuk. De ettől még ugyanúgy drogok: serkentőszerként vagy nyugtatóként hatnak, és a túl sok gyógyszer halálos lehet. Tehát ha a gyógyszereket nem úgy használja valaki, ahogy kell, akkor ugyanolyan veszélyesek lehetnek, mint az illegális kábítószerek.

Miért fogyasztanak az emberek drogokat?

Az emberek azért szednek drogokat, mert valamit meg akarnak változtatni az életükben.

Íme néhány ok, amit fiatalok adtak meg arra, hogy miért szednek drogokat:

  • hogy beilleszkedjenek,
  • hogy elmeneküljenek vagy lazítsanak;
  • unatkoztak
  • hogy felnőttnek látsszanak
  • lázadni akartak
  • kísérleteztek.

Az emberek azt hiszik, hogy a drogok jelentik a megoldást, ám a drogok végül csak problémát jelentenek.

Bármilyen nehéz is szembenézni a problémáinkkal, a droghasználat következményei mindig rosszabbak, mint az a probléma, amit meg szeretnénk oldani velük. Az igazi megoldás az, hogy megismerjük a tényeket, és eleve el sem kezdünk drogokat szedni.

SEGÍTS MÁSONAK IS MEGISMERNI A TÉNYEKET!

A drugfreeworld.org oldalai „Az igazság a drogokról” sorozat tizenhárom könnyen olvasható füzetén alapulnak. Ezek a füzetek ingyenesek és itt megrendelhetők külön-külön vagy csomagban. Odaadhatod őket a barátaidnak, a családodnak és mindenkinek.

A weboldal megosztása

Kattints ide Az igazság a drogokról füzetek INGYENES megrendeléséhez!
Nézd meg a forrásokat:  Az igazság a vényköteles szerekkel való visszaélésről Kattints ide!