A DROGMENTES VILÁGÉRT SEGÍTETT ELKERÜLNI A KATASZTRÓFÁT

A Drogmentes Világért Alapítvány magyarországi csapata (a fenti képen) több mint 135 millió embert ért el az elmúlt öt év során.

Közép-Európa nagyszerű csapata azon munkálkodik, hogy hatástalanítsák a drogfogyasztás „ketyegő időzített bombáját”, mielőtt felrobbanna.

Magyarország, a természeti szépségek, a tudományos felfedezések és a klasszikus európai pompa hazája, egyben egy olyan ország is, ahol a 13–16 éves korosztályban három kamaszból egy már kísérletezett illegális szerekkel. Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy az ország a közelmúltban a szintetikus drogokkal való visszaélések és a járulékos halálesetek ugrásszerű megszaporodását tapasztalta, arra sarkallva egy újságírót, hogy így számoljon be a fennálló helyzetről: „Magyarország egy ketyegő időzített bombán csücsül, amely azzal fenyeget, hogy az egész országot felemészti”.

A magyar kormány szigorú törvényekkel válaszolt, amely mind a dílerekre, mind a fogyasztókra vonatkozik. Már egy kis mennyiségű tiltott szer birtoklásáért is két éves börtönben letöltendő szabadságvesztést kaphat egy magyar állampolgár.

De ennek a járványnak a megállításához többre lesz szükség szigorú büntetéseknél. A drogfogyasztás ciklusát már a kiindulópontjánál el kell fojtani, azáltal, hogy elérjük a fiatalokat Az igazság a drogokról kampánnyal, mielőtt a dílerek rábeszélő szövegeikkel behálózzák őket.

A Drogmentes Világért Magyarország, a Drogmentes Világért Alapítvány nemzetközi drogfelvilágosítási és -megelőzési kezdeményezés helyi kirendeltsége, pusztán ennek az ügynek az előmozdítása érdekében került megalapításra. Nagy hatást keltő és díjnyertes anyagaikkal, amelyek közvetlenül a fiatalokhoz szólnak, megismertetve velük az egyenes és hátborzongató tényeket gyakorlatilag minden létező drogról, a program óriási siker lett Magyarországon.

„Magyarország egy ketyegő időzített bombán csücsül, amely azzal fenyeget, hogy az egész országot felemészti.”

Az elmúlt 14 évben, a Drogmentes Világért Magyarország éves tavaszi maratonokat szervezett, városról városra futva, találkozókat szervezve városi tisztviselőkkel, rendezvényeket és iskolalátogatásokat tartva, ezres nagyságrendben osztogatva Az igazság a drogokról füzeteket, terjesztve a drogmentes élet üzenetét szerte az országban.

A tavalyi év Drogmentes Világért sportolóihoz több mint 4000 új futó csatlakozott. Együtt csaknem 2100 km-t utaztak be 77 városon keresztül, és több mint 7930 gyereknek tartottak drogellenes szemináriumokat.

Az év fennmaradó részében a Drogmentes Világért Magyarország 1300 üzlet egy egyre növekvő hálózatát építette ki az ország minden megyéjében, amelyek napi szinten terjesztik Az igazság a drogokról füzeteket a vásárlóiknak. A kampányban résztvevő üzletek tevékenységi körök széles skáláját fogják át, kezdve a pizzériával, amely minden megrendeléshez ad egy ajándék füzetet, egészen a gyógyszertárig, amely minden kiírt gyógyszer mellé ad egy Az igazság a fájdalomcsillapítókról füzetet.

A Drogmentes Világért Magyarország ezután a multimédiás anyagok terjesztésébe vetette bele magát, elindítva díjnyertes társadalmi célú hirdetéseink sugárzását a legnagyobb helyi műsorszóró állomások közül 18-nál, Magyarország kilenc megyéjében.

A nagy hatást keltő hirdetések – mindegyik drogról egy – olyan fiatalokról szólnak, akiket beetettek, hogy milyen pozitív hatásai lesznek a drog fogyasztásának, szemben azzal, ami valójában történt, mikor beszedték a szereket, az „Azt mondták... Hazudtak” minta szerint.

A 12 500 férőhelyes Papp László Budapest Sportaréna is becsatlakozott a drogmentesség üzenetének hirdetésébe, 23 koncert során vetítve le a hirdetéseket, olyan világhírű művészek műsorai alatt, mint például Britney Spears és Sade.

Nem is beszélve arról, hogy a társadalmi célú hirdetéseket nagyforgalmú közlekedési csomópontoknál óriáskivetítőkön is sugározzák Budapest-szerte és országszerte 150 postán. Ezeknek a megjelenéseknek hála, a Drogmentes Világért Magyarország több mint 135 millió embert ért el az elmúlt öt év során.

A Drogmentes Világért Alapítvány magyarországi csapata, amelyet immár az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogat, mintegy félmillió füzetet osztott szét, és 51 000 fiatalhoz juttatta el az üzenetet 100 iskolában – és ezek csak az elmúlt három év eredményei. Így dolgozva, a csapat egyre inkább ráébreszti az országot a drogfogyasztás pusztító fenyegetésére, megállítva a hanyatlás ciklusát, még mielőtt az elkezdődhetne.



AZ ÖN SEGÍTSÉGÉRE IS SZÜKSÉGÜNK VAN

Támogassa a Drogmentes Világért Alapítványt, és segítsen megóvni a fiatalok életét a drogok romboló hatásaitól! Az ön hozzájárulásai lehetővé teszik, hogy oktatási anyagainkat ingyenesen hozzáférhetővé tegyük iskolák, ifjúsági szervezetek, illetve más csoportok és egyének számára. Az ön támogatása segít abban, hogy elláthassuk az embereket olyan tényekkel, amelyek birtokában egészséges, drogmentes életet élhetnek.