TUNÉZIAI CSERKÉSZVEZETŐK MEGISMERIK AZ IGAZSÁGOT

A Tunéziai cserkészvezetők tanulmányozzák Az igazság a drogokról füzetcsomagot franciául – egy füzet mindegyik drogról.

Ifjúsági tanácsadók eszközöket sajátítanak el, amelyekkel segíteni fognak a fiatal drogfüggőkön.

Tunéziában, az arab világ egyetlen demokráciájában, a kábítószer-fogyasztás automatikus, egy évig tartó börtönbüntetést von maga után. A börtönpopuláció majdnem egyharmada ebben az afrikai országban drogokkal kapcsolatos bűncselekményekért került be.

Amióta 2011-ben véget ért a tunéziai forradalom, a drogfüggőség mutatói a jelentések szerint 70%-kal emelkedtek, és egy vizsgálat azt is kimutatta, hogy a tunéziai iskolás korú gyerekek közel fele szív marihuánát és fogyaszt alkoholt.

Nidhal Arfaoui, a Fiatalkori Drogfogyasztás Elleni Küzdelem Fiatal Nagyköveteinek projektigazgatója, elszántan próbál végetvetni ennek a tarthatatlan helyzetnek.

Röviddel azután, hogy rátalált a Drogmentes Világért Alapítványra, Arfaoui megrendelte a saját Az igazság a drogokról oktatói csomagját, és egy háromnapos képzési szemináriumot szervezett a tunéziai cserkészet 96 cserkészvezetőjének, ami az ország hivatalos cserkészszövetsége.

A cserkészvezetőket egy teljes körű Az igazság a drogokról bemutatón vehettek részt, és tanulmányozták a program felvilágosító füzeteit, felkészítve őket arra, hogy elkezdjék használni azokat a munkájuk során, a fiatal drogfüggők megmentésére.

A csoport ezután részt vett különböző beszélgetéseken és tevékenységeken, hogy megosszák egymással mindazt, amit megtanultak, és hogy elmondják, hogyan tervezik használni az anyagokat azoknak a segítésére, akiknek a mentoraik lesznek.

Arfaoui elégedett volt a képzés eredményeivel, „nagyon hasznos és hatékony” eszköznek találva Az igazság a drogokról anyagokat. Azt tervezi, hogy használni fogja a programot kábítószerrel való visszaélés elleni országos kampányában.



Tényleg SZERETNÉNK HALLANI ÖNRŐL

A rendőri erők és a bűnüldözési tisztviselők szerte a világon hatékony drogokról szóló oktatási eszköznek találták Az igazság a drogokról anyagait, a drogokkal való visszaélések és az iskolakerülés megelőzése, illetve a drogokkal kapcsolatos bűncselekmények visszaszorítása tekintetében.

MAGASABB TUDATOSSÁG ELÉRÉSE

Hála önöknek és a Drogmentes Világért Alapítványnak, a tanulóink egyre inkább tudatára ébrednek a drogok káros hatásainak. Továbbá, a gyerekek, akikkel foglalkozunk, nehézségekkel küszködő családokból jönnek, ezért is annyira értékes ez a lehetőség, hogy felvilágosítást kaphatnak a drogokkal kapcsolatos tényekről, és így meg tudjuk mutatni nekik a helyes út felé vezető irányt.

JOBB ESZKÖZÖK, JOBB DÖNTÉSEK

Most már jobban részt vesznek a tanórai foglalkozásokon, és értik, hogy a drogok miért rosszak a számukra. Teljes mértékben ajánlom a Drogmentes Világért Alapítvány által nyújtott ismertető anyagokat. Minél jobb eszközeik vannak a jól informált, alaposan átgondolt döntések meghozatalához, annál jobb.

SZÜKSÉG VAN A TÉNYEKRE

Az állami iskolákban hét éven át tartottam alkohol- és drogfelvilágosításokat. Sok gyereket láttam nagyon gyorsan függővé válni a marihuánától, amelynek a végeredménye krónikus iskolakerülés volt, aminek következtében sok gyerek számára lehetetlenné vált a középiskola befejezése.

NAGYSZERŰ OKTATÁSI PROGRAM

Most már jobban részt vesznek a tanórai foglalkozásokon, és értik, hogy a drogok miért rosszak a számukra. Teljes mértékben ajánlom a Drogmentes Világért Alapítvány által nyújtott ismertető anyagokat. Minél jobb eszközeik vannak a jól informált, alaposan átgondolt döntések meghozatalához, annál jobb.

LEBILINCSELŐ ÉS HATÁSOS

A Drogmentes Világért videók lebilincselők és hatásosak. Nagyszerű felvilágosító segédeszközök, és hihetetlenül hasznos eszköztár a bűnüldözési szervek számára is. Ez a program egészséges, függőség-, bűnözés- és erőszakmentes közösségek megteremtését propagálja. Nagyon hálás vagyok a támogatásukért, és csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a szervezetet.



AZ ÖN SEGÍTSÉGÉRE IS SZÜKSÉGÜNK VAN

Támogassa a Drogmentes Világért Alapítványt, és segítsen megóvni a fiatalok életét a drogok romboló hatásaitól! Az ön hozzájárulásai lehetővé teszik, hogy oktatási anyagainkat ingyenesen hozzáférhetővé tegyük iskolák, ifjúsági szervezetek, illetve más csoportok és egyének számára. Az ön támogatása segít abban, hogy elláthassuk az embereket olyan tényekkel, amelyek birtokában egészséges, drogmentes életet élhetnek.