SHELBY MEGYE MEGISMERI AZ IGAZSÁGOT A DROGOKRÓL

Jan Corbett (jobbra fent) elvitte az igazságot a drogokról a Shelby Megyei Drogmentes Szövetségnek (nagy kép), és több mint 5000 fiatalt értek el az anyagokkal.

Amikor Jan Corbett nyugdíjba vonult, rátalált valódi szenvedélyére: megvédeni a fiatalokat a drog- és alkoholfüggőség pusztító hatásaitól.

Shelby megye Alabama államban pontosan olyan, mint az ország többi megyéje, hiszen mi is harcot vívunk a kábítószer-fogyasztás és a függőség ellen, és túl sok gyermeket látunk meghalni” – meséli Jan Corbett, a Shelby Megyei Drogmentes Szövetség koordinátora.

Gyermekként a saját családján láthatta az alkoholizmus pusztító hatásait. Amikor 31 éves tanári pályafutása után nyugdíjba vonult, úgy döntött, hogy teljes időben a drogmegelőzésnek szenteli magát.

„Nem tudok csak otthon ülni – mondja. – Szenvedélyesen próbálok segíteni a gyerekeknek, hogy ne kelljen keresztülmenniük mindazon, amin én keresztülmentem.”

Bár a fogyasztási arány Shelbyben megmaradt ugyanazon a szinten, az alkohol és a marihuána által okozott kárral kapcsolatos félelem jelentősen csökkent a fiatalok körében, ami még sürgetőbbé teszi az igyekezetet, hogy a többi népszerű drog – a heroin, a szintetikus szerek, a receptre kapható szerek és a kratom – mellett ezekről is felvilágosítást adjanak nekik.

Mind ezidáig a szövetségük több mint 235 000 embert ért el iskolákban tartott bemutatókon, szülői találkozókon, egészségügyi órákon, a közösségi médiában, illetve templomokban és közösségi rendezvényeken. Egy „piros szalagos” héten – ez az a hét októberben, amelyet a drogmegelőzésnek szentelnek az USA-ban – 16 iskolában tartottak bemutatókat, ahol 14 300 tanulót világosítottak fel, és 18 690 oktatási célú anyagot osztottak ki.

„A tanulók azt hiszik, hogy ezek a szerek nem ártalmasak. De ha meg tudjuk tanítani nekik ezeknek a drogoknak a negatív hatásait, már rengeteget tettünk.”

Corbett bemutatta a szövetségének és ezen keresztül egész Shelby megyének Az igazság a drogokról kampányt. „Shelby megye imádja az oktatócsomagot, mert ezek az eszközök tökéletesek ahhoz, hogy megtanítsuk a gyerekeknek a tényeket ezekről a drogokról! A tanulók azt hiszik, hogy ezek a szerek nem ártalmasak. De ha meg tudjuk tanítani nekik ezeknek a drogoknak a negatív hatásait, már rengeteget tettünk.”

Szorgalmas odaadása a fiatalokért nem maradt észrevétlen. A megyei helyettes főügyész nemrég egy plakettel jutalmazta „a Shelby megyei családok irányába tanúsított önzetlen elkötelezettségéért”.

Corbett igazán meglepődött. „Nagyon keményen dolgozom, de nem várok semmilyen elismerést. Szívvel-lélekkel azon vagyok, hogy pozitív változást érjek el.”


TÉNYEK

EGYÜTTMŰKÖDÉS
A drogmentes világ létrehozásából mindenkinek ki kell vennie a részét.

6000

EGYÉN és SZERVEZET

fogott össze a Drogmentes Világért Alapítvánnyal a fiatalok felvilágosítása érdekében.

1200

RENDŐR-
KAPITÁNYSÁG

használja Az igazság a drogokról oktatási programot.

190

ORSZÁG ÉS
TERÜLET

ahol az iskolák oktatják Az igazság a drogokról anyagokat a fiataloknak.

3 millió

TANULÓ

kapott felvilágosítást az igazságról a drogokról, több mint 38 400 iskolából.

22

NYELVEN

érhetők el Az igazság a drogokról anyagai.


ADOMÁNYOZZON!

Támogassa a Drogmentes Világért Alapítványt, és segítsen megóvni a fiatalok életét a drogok romboló hatásaitól! Az ön hozzájárulásai lehetővé teszik, hogy oktatási anyagainkat ingyenesen hozzáférhetővé tegyük iskolák, ifjúsági szervezetek, illetve más csoportok és egyének számára. Az ön támogatása segít abban, hogy elláthassuk az embereket olyan tényekkel, amelyek birtokában egészséges, drogmentes életet élhetnek.