ELJUTTATJUK AZ IGAZSÁG A DROGOKRÓL ANYAGOKAT BAJA CALIFORNIA SURBA

Los Barilles polgármestere, Francis Olachea (középen balra) és a Drogmentes Világért-nagykövet Jan Storey (középen jobbra) lehetővé tette, hogy Baja California Sur minden középiskolájában drogfelvilágosítás folyhasson.

A gyerekkori vakációk színhelye iránt érzett szeretet a kormánnyal való partnerséghez vezet, melynek keretében Baja California Sur minden középiskolájában beindul Az igazság a drogokról szolgáltatás.

Baja California Sur (BCS), Mexikó egyik állama, amely turistaközpontjairól, festői szépségéről és kikapcsolódási lehetőségeiről híres, a drogkereskedők egyik tranzitútvonala, amelyen cannabist és metamfetaminokat csempésznek délről északra.

Jan Storey, a Drogmentes Világért nagykövete, egy Coloradóban élő amerikai az év egy részét rendszeresen BCS-ben tölti. Gyerekkora óta jár Los Barillesbe, ebbe a csendes halászfaluba, de 2016-ban, ahogy a drogkereskedelem hatása kezdett ide is begyűrűzni, észrevette a változást.

„Nagyon szomorú lettem, mert korábban ez egy nagyon biztonságos, csendes kis közösség volt – emlékszik vissza. – Ekkor döntöttem el, hogy tennem kell valamit.” Mivel Az igazság a drogokról programot Coloradóból már ismerte, magával hozta az anyagokat BCS-be, és azonnal megmutatta őket Los Barriles polgármesterének, Francis Olacheának. Olachea polgármester személyesen is érdekelt volt a drogok elleni harcban, hiszen bátyját a kristálymet miatt veszítette el. „Egész életemben olyan emberek között éltem, akik drogot fogyasztottak, mert az egyik fivérem drogozott” – árulja el Olachea.

A polgármester ezután a helyi kormányzat tisztviselőinek is bemutatta a programot, többek között az állami Oktatási Minisztérium Biztonságos Iskolák Programja ügyvezető igazgatójának is. Ezzel meg is kezdődött Az igazság a drogokról oktatócsomagok eljuttatása Los Barilles és a környező térség iskoláiba, többek között Cabo San Lucasba.

A szolgáltatás olyan sikeresnek bizonyult, hogy a közoktatási államtitkár is szeretett volna beszállni a programba. Miután áttekintette az oktatási programot, megszületett a döntés, hogy a programra valamennyi középiskolában szükség van. Így megtartották az első képzési szemináriumot 50 iskolaigazgatónak BCS öt törvényhatósági körzetéből, amit több mint 800 tanár kiképzése követett. A szolgáltatás státusának teljes megszilárdítása érdekében egy szándéknyilatkozat is aláírásra került Baja California Sur oktatási minisztere és a Drogmentes Világért Alapítvány között, ami a program eddigi legjelentősebb kormányzati bevezetési tervét jelentette. Ennek része volt az is, hogy több mint 2200 Az igazság a drogokról oktatócsomagot juttattak el az iskolákhoz.

Most, hogy a tanárok már az egész oktatási programot használták, 230 iskolában több mint 40 000 diákot értek el vele a térségben, aminek eredményeként az első használok száma 30%-kal csökkent az államban. „A droghelyzet őrült szinteket ért el odalent La Pazban és Baja déli részén – mondja Storey. – Ez a kampány reményt ad nekik, hogy változás következhet be.”


Csatlakozzon hozzánk, és segítsen Az igazság a drogokról füzetek terjesztésében a környékén vagy városában!

A CSELEKVÉS ÚTJÁN
Csatlakozzon hozzánk a drogfogyasztás elleni harcban!

A kábítószer-fogyasztás és illegális kereskedelem elleni nemzetközi napon minden évben különféle rendezvényekkel készülünk. Ez a nap az illegális drogok veszélyeire való felhívásról szól.

Ezen a napon a Drogmentes Világért (DFW) önkéntesei és csoportjai az utcákra vonulnak, és Az igazság a drogokról füzeteteket osztanak, drogmentességi fogadalmat íratnak alá a környékbeliekkel, és iskolai felvilágosítási kampányokon dolgoznak.

Az összes önkéntest és támogatót felkérjük, hogy csatlakozzanak hozzánk hasonló akciókkal. E tevékenységek keretében terjesztési akciókat és fogadalom-aláíratást szervezhet forgalmas helyeken, szemináriumokat tarthat diákoknak, de megtehet bármi mást is, hogy Az igazság a drogokról füzeteit eljuttassa városa lakóinak kezébe. A fogadalmat le lehet tölteni a mondjnemetadrogokra.hu/downloads címen.

Küldje el nekünk videóit és fotóit a saját DFW-tevékenységeiről! A legjobb tíz megkapja híres kékeszöld DFW-pólónkat minden csoporttagja számára.


MENTSEN MEG FIATAL ÉLETEKET!

Támogassa a Drogmentes Világért Alapítványt, és segítsen megvédeni fiataljainkat és a jövőt a drogok romboló hatásaitól! Az ön hozzájárulásai lehetővé teszik számunkra, hogy oktatási anyagainkat ingyenesen hozzáférhetővé tegyük iskolák, ifjúsági szervezetek, illetve más csoportok és egyének számára. Az ön támogatása segít abban, hogy elláthassuk az embereket olyan tényekkel, amelyek birtokában egészséges, drogmentes életet élhetnek.