MEXIKÓ ÁLLAM TANÁRAI KEZÜKBEN AZ ESZKÖZÖKKEL, HOGY MEGTANÍTSÁK AZ IGAZSÁGOT A DROGOKRÓL

Mexikó állam pedagógusai kiképződnek a Drogmentes Világért oktatócsomag anyagaiból, majd rögtön visszatérnek osztálytermeikbe, hogy megkezdjék a szolgáltatást.

Az igazság a drogokról oktatási programot mintegy 3000 tanárnak tanítják szerte Mexikó államban, akik azonnal használni kezdik, hogy ellássák diákjaikat az eszközökkel egy drogmentes élethez.

Mexikó állam Mexikó 32 állama közül a legnépesebb. Az állam, ahogy az egész ország is, eddig drogkartellek és a velük járó bűnözés áldozata volt. Több mint 200 000 ember halt meg vagy tűnt el, amióta a mexikói kormány 2006-ban háborút hirdetett a szervezett bűnözés ellen.

A tűzpárbaj ártatlan áldozatai a gyermekek. Ahogy az ENSZ-nek az őslakosok jogaiért felelős különleges referense fogalmazott: „A szervezett bűnözés, a drogtermelés és a drogkereskedelem által érintett területeken a fiataloknak egyetlen választása maradt: vagy csatlakoznak ezekhez a csoportokhoz, vagy megkínozzák őket, eltűnnek, illetve gyilkosság áldozatai lesznek.”

Az oktatás a kulcs, hogy megfékezzük az erőszakot és a drogokat, amelyek elárasztják az ország fiataljait. Ennek tudatában a Drogmentes Világért Mexikó elnöke, Salomon Dabbah és felesége, Lucy munkához láttak, hogy az összes fiatalt elérjék, Mexikó államban kezdve a munkát. 2017 márciusában meglátogatták Mexikó állam Oktatási Minisztériumát, és tájékoztatót tartottak Az igazság a drogokról kampányról.

Az oktatásért felelős tisztviselők felismerték az anyagok értékét, és kidolgoztak egy stratégiát arra, hogy Az igazság a drogokról programot az állam minden középiskolájában szolgáltassák.

Az oktatásért felelős tisztviselők felismerték az anyagok értékét, és kidolgoztak egy stratégiát arra, hogy Az igazság a drogokról programot az állam minden középiskolájában szolgáltassák.

2017 szeptemberére 3000 tanárt képeztek ki ezeknek az anyagoknak a szolgáltatására, akik azonnal vissza is tértek az iskoláikba, hogy elkezdjék több mint 500 000 diákjuk oktatását. Iskolaigazgatókat, iskolafelügyelőket és oktatási minisztériumi tisztviselőket is kiképeztek, hogy aztán ők is további tanárokat tudjanak kiképezni.

A tanároktól érkező visszajelzések nagyon lelkesek voltak, például: „A leghatékonyabb fegyver a drogok ellen az oktatás. Köszönöm az óriási munkát, amit végeznek!”

A tanulóknak is hasonló felismeréseik voltak, például az egyik tanuló így nyilatkozott: „Még ha nehezek is a problémák, meg kell oldani őket, nem szabad a drogokhoz nyúlni, amelyekről talán azt gondolod, hogy segíteni fognak, de valójában csak rontanak a helyzeten.” Egy másik tanuló így foglalta össze a dolog lényegét: „Nem lehet elég jó indok arra, hogy valaki belője magát. Amikor abba akarnád hagyni a drogokat, már túl késő lesz! Nyisd ki a szemed, és ne csináld! Élvezd az életed a maga teljességében!”


TÉNYEK

EGY DROGMENTES VILÁGÉRT

A világ minden pontján elérjük az embereket a drogmentes élet üzenetével. Íme a statisztikák.

67 871

MEGRENDELÉS

Az igazság a drogokról anyagokra csak az elmúlt évben

191

ORSZÁG ÉS TERÜLET

ahol a Drogmentes Világért Alapítvány anyagait használják

15

MILLIÓ

Az igazság a drogokról füzetet osztottunk ki az idei évben

20

MILLIÓ

látogató egy év alatt a DrugFreeWorld.org weboldalon

8360

RENDEZVÉNYT

tartottunk idén mindenfelé a világon, felvilágosítva a közönséget a drogokkal kapcsolatos igazságról


MENTSEN MEG FIATAL ÉLETEKET

Támogassa a Drogmentes Világért Alapítványt, és segítsen megóvni a fiatalok életét a drogok romboló hatásaitól. Az ön hozzájárulásai lehetővé teszik számunkra, hogy oktatási anyagainkat ingyenesen hozzáférhetővé tegyük iskolák, ifjúsági szervezetek, illetve más csoportok és egyének számára. Az ön támogatása segít abban, hogy elláthassuk az embereket olyan tényekkel, amelyek birtokában egészséges, drogmentes életet élhetnek.