A DROGMENTES VILÁGÉRT CLERMONT-FERRANDI CSOPORTJA VÁROSUK MINDEN RÉSZÉBE ELJUT

A Drogmentes Világért clermont-ferrandi csoportja minden héten kiállítja anyagait a vasárnapi piacon, hogy elérje a helyieket Az igazság a drogokról üzenetével.

A Drogmentes Világért clermont-ferrandi csoportja elkötelezett önkéntesekből áll, akik rendszeresen járják városuk utcáit, eljuttatva a lakókhoz az igazságot a drogokról.

Clermont-Ferrand Párizstól délre fekszik. A várost, amely Nemzetközi Rövidfilmfesztiváljáról híres, dombok övezik, amelyek kelet felé a Limagne-i síkságban folytatódnak.

Bár Notre-Dame-du-Port nevű katedrálisával és híres, szunnyadó vulkánjával, a Puy de Dôme-mal festői látványt nyújt, a drogjárvány ezt a területet sem kerüli el. Elég arra a 230 kiló cannabisgyantára gondolunk, amelyet a rendőrség Marokkóból érkezők bőröndjeiből foglalt le, vagy arra a két férfira, akit a vasútállomáson 1,5 kiló kokainnal a gyomrukban tartóztattak le.

Ennek kezelésére a Drogmentes Világért (DFW) clermont-ferrandi csoportja egy hetet sem hagy eltelni úgy, hogy ne menne ki szeretett városuk utcáira és a környező területekre, Az igazság a drogokról füzeteket juttatva el a helyi boltokba, amelyeket utána a boltok továbbadnak a vevőiknek. Emellett piacokon és forgalmas utcákon is állítanak fel standokat, hogy a látogatók vehessenek az anyagokból. „Mint amikor egy gyerek karácsonykor kibontja a régóta áhított ajándékát” – így írta le az egyik Drogmentes Világért-önkéntes az egyik tanár arckifejezését, amikor az egyik ilyen standnál felfedezte a DFW oktatócsomagját.

A csapat a drogkereskedelem által leginkább sújtott zónákra koncentrál, többek között a vasútállomásra és a Saint-Jacques negyedre, ahol a drogkereskedők a bevándorlókat veszik célba.

Bárki csatlakozhat a DFW-hez, aki szenvedélyes vágyat érez arra, hogy megszabadítsa a környékét a drogoktól, amire jó példa az egyik önkéntes, aki korábban alkoholista volt. Miután legyőzte függőségét, eltökélt szándéka lett, hogy segítsen megelőzni, hogy mások is beleessenek a csapdába. Az úr, aki már majdnem 70 éves, elkötelezetten járja az üzleteket a füzetekkel a kezében.

A csapat a drogkereskedelem által leginkább sújtott zónákra koncentrál, többek között a vasútállomásra és a Saint-Jacques negyedre, ahol a drogkereskedők a bevándorlókat veszik célba. Mindenféle emberrel találkoznak: rendőrökkel, akik megoldás után kutatnak, heroinfüggő fiuknak segíteni akaró anyákkal, hétköznapi vásárlókkal és tinédzserekkel, akik csak „jól szeretnék érezni” magukat. A csapat 2017 óta több mint 42 000 füzetet osztott ki több mint 1000 bolt segítségével, és azóta is folytatják munkájukat, hogy az igazság terjesztése révén drogmentessé tegyék városukat.


TÉNYEK

TÉNYEK AZ ALKOHOLFOGYASZTÁSRÓL

Ideje megismertetnünk az emberekkel az alkohollal kapcsolatos igazságot. Íme a tények:

30%-ÁT

A HALÁLOS ÁLDOZATOKNAK

az autóbalesetekben alkoholfogyasztás okozza

200

EGÉSZSÉGÜGYI PROBLÉMÁHOZ

járul hozzá az alkoholfogyasztás, többek között májbetegségekhez, rákhoz és személyi sérülésekhez

4700

TINÉDZSER HAL MEG

évente az USA-ban alkoholfogyasztás eredményeként, több, mint az összes többi illegális drogtól együttvéve

80 000

HALÁL ÉVENTE

alkohollal összefüggő okok miatt az USA-ban

17 millió

FELNŐTT

szenved a világon alkoholfüggőségben


MENTSEN MEG FIATAL ÉLETEKET!

Támogassa a Drogmentes Világért Alapítványt, és segítsen megvédeni fiataljainkat és a jövőt a drogok romboló hatásaitól! Az ön hozzájárulásai lehetővé teszik számunkra, hogy oktatási anyagainkat ingyenesen hozzáférhetővé tegyük iskolák, ifjúsági szervezetek, illetve más csoportok és egyének számára. Az ön támogatása segít abban, hogy elláthassuk az embereket olyan tényekkel, amelyek birtokában egészséges, drogmentes életet élhetnek.