A DROGMENTES VILÁGÉRT REMÉNYT AD GUINEÁNAK

A DFW Guinea felelőse, Sylla Faouly (fent DFW-sapkában) a Hasszán Király Marokkói Iskolában oktatja a diákokat, lent pedig a DFW csapatát látjuk a főhadiszállásukon.

Sylla Faouly el akarta hozni az igazságot Guineának, és a Drogmentes Világért-ban megtalálta az eszközt is ehhez.

Guinea Afrika egyik legszegényebb országa. Az országban, ahol 1958 óta egymás után három autokrata elnök kormányzott, a szegénységet és a korrupciót drogkereskedők használják ki, ami megnövekedett drogfogyasztást eredményezett.

Sylla Faouly guineai üzletember megjegyzi: „Országom kormányának nincs semmilyen stratégiája a drogfelvilágosító programokkal kapcsolatban, így aztán a drogok egyre elterjedtebbé válnak.” Syllát e tudatosság hiánya és a drogfogyasztás csökkentése iránti vágya késztette arra, hogy eszközöket keressen, és ez vezette el megoldásként a DFW-hez.

Mivel először a kormány figyelmét kellett felhívnia a problémára, találkozott az Elnöki Partnerségi Iroda államtitkárával. Ezután az elnök különleges titkárával találkozott, aki a drogok és a szervezett bűnözés elleni küzdelemre szakosodott különleges szolgálatokat felügyelte. A DFW-anyagok pont a megfelelő hangot ütötték meg, és Sylla felkérést kapott, hogy nyújtsa be az Alapítvány akciótervét, hogy a minisztérium támogathassa. Ezt követően Sylla megnyitotta saját irodáját, ahol egy a falra festett „Drogmentes Világért – Guinea” felirat hirdeti büszkén a szervezetet. Sylla ezután összegyűjtött egy egyetemi tanárokból, jogászokból, orvosokból és üzletemberekből álló elkötelezett csoportot, majd megkezdték a szolgáltatást, többek között a Hasszán Király Marokkói Iskolában, ahol a diákokat a drogmentes élet fontosságára tanítják. Az utcára is kimentek, és füzeteket osztottak a lakosság szélesebb rétegeinek is, és folytatják munkájukat, hiszen elkötelezték magukat Guinea drogmentessé és biztonságossá tétele mellett.


Tényleg SZERETNÉNK HALLANI ÖNRŐL

DFW-önkénteseink Az igazság a drogokról füzeteket osztanak a területükön élőknek, hogy még azelőtt elejét vegyék a drogfogyasztásnak, hogy az elkezdődne. Íme néhány példa arra, hogy mit mondanak azok, akik kapnak a füzetekből:

EGYESÜLT ÁLLAMOK

„Köszönöm mindazt, amit tesznek. Tavaly három barátom hallt meg opioidok miatt.”

„Egy nagyon közeli családtagom opioidtúladagolásban halt meg. Pont ilyen felvilágosításra van szükség, és nagyon sok sikert kívánok az erőfeszítéseikhez.”

„Fel kellett adnom az álmomat, hogy megmentsem a fiamat, aki marihuánafüggő volt. Köszönöm, hogy minden nehézség ellenére is küzdenek a gyerekeink egészségéért. Csodálom azt, ahogy megközelítik a témát, és igazi inspirációt jelentettek számomra a további küzdelemre, hogy a fiamat távol tartsam a drogoktól.”

GÖRÖGORSZÁG

„Adjon többet, ki akarom osztani az iskolámban.”

„Itt van az iskolám száma. El kell jönniük, és tartaniuk kell egy előadást nálunk!”

SALVADOR

„Egyértelmű, hogy nagyon fontos, hogy információkat szerezzünk erről a témáról. Segíteni fog megérteni a hosszú és a rövid távú hatásokat.”

„Köszönöm, hogy elhozzák nekünk ezt a kampányt. Rengeteget fog segíteni, és ezzel tehetünk valamit a drogok térnyerése ellen az egész területen.”

EGYESÜLT KIRÁLYSÁG

„Ez tényleg az igazság. Ez történik velünk.”

„Köszönöm önöknek. Nem gondoltam volna, hogy a cannabis más drogokhoz vezet, és hogy ennyire veszélyes.”

„Ezt kell a fiataljaink elé tennünk. Ezzel a realitással foglalkozni kell.”


TÉNYEK

TÉNYEK AZ ALKOHOLFOGYASZTÁSRÓL

Ideje megismertetnünk az emberekkel az alkohollal kapcsolatos igazságot. Íme a tények:

30%-ÁT

A HALÁLOS ÁLDOZATOKNAK

az autóbalesetekben alkoholfogyasztás okozza

200

EGÉSZSÉGÜGYI PROBLÉMÁHOZ

járul hozzá az alkoholfogyasztás, többek között májbetegségekhez, rákhoz és személyi sérülésekhez

4700

TINÉDZSER HAL MEG

évente az USA-ban alkoholfogyasztás eredményeként, több, mint az összes többi illegális drogtól együttvéve

80 000

HALÁL ÉVENTE

alkohollal összefüggő okok miatt az USA-ban

17 millió

FELNŐTT

szenved a világon alkoholfüggőségben


MENTSEN MEG FIATAL ÉLETEKET!

Támogassa a Drogmentes Világért Alapítványt, és segítsen megvédeni fiataljainkat és a jövőt a drogok romboló hatásaitól! Az ön hozzájárulásai lehetővé teszik számunkra, hogy oktatási anyagainkat ingyenesen hozzáférhetővé tegyük iskolák, ifjúsági szervezetek, illetve más csoportok és egyének számára. Az ön támogatása segít abban, hogy elláthassuk az embereket olyan tényekkel, amelyek birtokában egészséges, drogmentes életet élhetnek.