DROGMENTESSÉ TENNI CIPRUST, A SZERELEM SZIGETÉT

Stella Esmeralda munkája részeként, amellyel eddig Ciprus lakosságának 70%-át érte el a Drogmentes Világért üzenetével, fiataloknak mutatja be Az igazság a drogokról anyagait.

Egy zenész és egy parlamenti képviselő összefog, hogy megálljt parancsoljanak a drogfogyasztás terjedésének, hiszen az évi több mint 2 millió turista nem csak bevételt hoz Ciprusra, de drogokat is.

A 2 millió turista, aki évről évre felkeresi a földközi-tengeri szigetországot, számban meghaladja a sziget 1,7 milliós lakosságát. Aphrodité, a szerelem és szenvedély görög istennőjének mitikus szülőhelye, Ciprus, napos strandjairól, ízletes konyhájáról és gyönyörű naplementéiről ismert.

A turistákkal és a napsütéssel azonban a bulik és a drogok is együtt járnak, amit tovább súlyosbít a 2013-ban kezdődött pénzügyi válság, amelyből Ciprus épp most kezd kilábalni. Kiriakosz Kiriaku-Hadjijianni ciprusi parlamenti képviselő így írta le a helyzetet: „A pénzügyi válság miatt Cipruson nagy volt a munkanélküliség, és az emberek nem hittek a jövőben. Mivel a turisták rengeteg pénzt költenek, a helyiek közül sokan úgy látják, hogy ezek az emberek a drogok miatt boldogok. Tehát a helyiek is olyanok akarnak lenni, mint a turisták, és ők is elkezdenek drogokat szedni.”

A ciprusi születésű Stella Esmeralda Constantinu hivatásos színpadi előadó, és a 2016-os Akademia Zenei Díj nyertese a legjobb Pop/R&B-dal kategóriában, döbbenten látta a drogok hatását a nemzetére. A probléma kezelésére 2014-ben megalakította a Drogmentes Világért (DFW) ciprusi csoportját.

Először tájékoztatta Kiriaku-Hadjijiannit a DFW-ről, mire ő is csatlakozott Stella munkájához. Először a médiához fordultak, aminek részeként interjút adtak az országos televízió Sigma TV nevű csatornáján, amivel a ciprusi lakosság 40%-át érték el. Ezután minden lehetséges helyszínen folytatták a kampány népszerűsítését, az iskoláktól kezdve szülői munkaközösségeken át koncertekig és füzetosztási akciókig a strandokon, ahol a turisták és a helyiek összegyűlnek. Hogy még szélesebb körben érjék el az embereket, találkozókat szerveztek az önkéntes tevékenységek biztosával, a larnacai Drogellenes Tanács elnökével, Ciprus rendőrfőnökével, Paralimni – a fiatalok közötti drogfogyasztás szempontjából legrosszabbnak tekintett terület – polgármesterével és önkormányzati képviselőivel, sőt az állam elnökével is. A reakció mindig ugyanaz volt: Ciprusnak szüksége van erre a programra.

Így aztán folytatták a szolgáltatást iskolaigazgatóknak, diszkókban, ahol a legjelentősebb a drogfogyasztás, az éves Árvízfesztiválon a Fügefa-öbölben és magániskolákban is. Kihasználva előadóművészi képességeit és azoknak a gyerekeknek a tehetséget, akiket saját előadóművészi iskolájában tanít, Stella Larnaca polgármesterének támogatásával három nyilvános koncertet is rendezett Az igazság a drogokról népszerűsítésére.

Mindent összevéve, a Drogmentes Világért Ciprus eddig Ciprus népességének 70%-át érte el, és a ciprusi rendőrség jelentései szerint máris 12,4 százalékkal csökkent a drogokkal kapcsolatos incidensek száma országszerte.


Egy korábbi függő mozgalmat indít, hogy másokat is felvilágosítson a drogok pusztító hatásairól. Tudjon meg többet: Scientology.TV

A CSELEKVÉS ÚTJÁN
Hozzon létre egy Drogmentes Világért-csoportot!

A Drogmentes Világért Alapítvány az egész világon működő önkéntesek és csoportok munkájára épít, amikor a drogokkal kapcsolatos igazság terjesztéséről és a fiatalok segítéséről van szó, hogy drogmentes életet éljenek.

Ezért arra kérjük önt, hogy a következő lépések végrehajtásával ön is hozzon létre egy csoportot:

  • Fogjon össze másokkal, akik szeretnének csatlakozni a csoportjához!
  • Rendelje meg Az igazság a drogokról anyagokat, amelyekre szüksége van, a MondjNemetAdrogokra.hu weboldalról!
  • Kezdjen el szemináriumokat tartani, füzetosztási akciókat és egyéb tevékenységeket végezni, Az igazság a drogokról anyagokat használva.
  • Küldjön nekünk fotókat a csoportjáról és a tevékenységeiről!

Tudassa velünk, hogy szeretne létrehozni egy Drogmentes Világért-csoportot, és csatolja a tevékenységeiről készült képeket!


MENTSEN MEG FIATAL ÉLETEKET

Támogassa a Drogmentes Világért Alapítványt, és segítsen megóvni a fiatalok életét a drogok romboló hatásaitól. Az ön hozzájárulásai lehetővé teszik számunkra, hogy oktatási anyagainkat ingyenesen hozzáférhetővé tegyük iskolák, ifjúsági szervezetek, illetve más csoportok és egyének számára. Az ön támogatása segít abban, hogy elláthassuk az embereket olyan tényekkel, amelyek birtokában egészséges, drogmentes életet élhetnek.