10 NAP, HOGY NEMET MONDJ A DROGOKRA

A Drogmentes Világ belgiumi csapata a „10 nap, hogy NEMET mondj a drogokra” túrájukon, amelyet a kábítószer-fogyasztás és illegális kereskedelem elleni nemzetközi nap tiszteletére szerveztek.

A DFW Belgium csatlakozik 24 ország kirendeltségeihez, hogy megemlékezzenek a kábítószer-fogyasztás és illegális kereskedelem elleni nemzetközi napról.

1987 óta az ENSZ kábítószer-fogyasztás és illegális kereskedelem elleni nemzetközi napját június 26-án ünneplik a világ minden táján. A nap célja, hogy megerősítse a cselekvést és az együttműködést abból a célból, hogy a nemzetközi társadalom megszabaduljon a drogok visszaélésszerű használatától.

Ezért a Drogmentes Világ (DFW) kirendeltségei 24 országban és 90 városban magukra öltötték a türkizkék pólót, és megtöltötték DFW-s bevásárlótáskáikat a 14 részes Az igazság a drogokról sorozat füzeteivel. Kimentek az utcákra, strandokra, parkokba, sporteseményekre és bárhova, ahol emberek tömegesen összegyűlnek, hogy gyerekek, tinédzserek, családok és mindenki más számára átadják a valós tényeket a drogokról.

Egyik példa volt erre a társadalmi tevékenységre a Drogmentes Világ belgiumi csapata. Elindítottak egy „10 nap, hogy NEMET mondj a drogokra” túrát június 16-tól 26-ig.

Az első nap Antwerpenben indult, Belgium északi részén. Állt egy stand az antwerpeni Központi pályaudvar mellett, ahol összesen több mint 3500 utazónak adtak füzeteket, hogy vigyék el az utazásaikra, bárhová is mennek. Az egyik ilyen utas kifejezetten azért érkezett vonatával, hogy drogokat szerezzen, mert hallotta, hogy Antwerpenben könnyen hozzájuk lehet jutni, és ehelyett egy Az igazság a drogokról füzettel a kezében tért haza, új terveket szőve arról, hogy tisztán élje az életét.

Dél felé, Molenbeekbe mentek tovább, ahol a drogok használata általános. Ezért felállították standjukat az Étangs Noirs metróállomásnál, és kiosztottak 3300 füzetet az utasoknak és az üzleteknek. A megszólítottak között volt egy iskolai tanár, aki nemcsak füzeteket vitt, hanem egy Drogmentes Világ-oktatócsomagot is, amely mindent biztosít, amire egy tanárnak szüksége van ahhoz, hogy átadja tanulóinak az igazságot a drogokról. Egy boltos még többet kért belőle, mert a korábban kapott füzetek túl gyorsan fogytak.

A 10 napos körút része volt egy biciklis kirándulás Belgium fővárosán, Brüsszelen keresztül, ahol a csapat több mint 100 boltban járt, amelyek füzetek kötegeit vették át, hogy később odaadják a vásárlóiknak. A biciklisek megálltak a Porte de Namur metróállomásnál, a Place de la Monnaie téren és a Rue Neuve sétálóutca mentén, ahol több ezren haladnak el minden órában. Egy ápoló, akivel a DFW csapata kapcsolatba lépett, olyan betegekkel foglalkozik, akik gyakran drogfüggők vagy akár drogterjesztők. Azonnal vitt nekik a füzetekből, és megkapta a weboldal címét, hogy még többet rendelhessen, amikor szüksége lesz rájuk. Egy másik úgy támogatta a csapat munkáját, hogy magával vitte az egyik füzetekkel teli bevásárlótáskát, és elkezdte boltról boltra járva kiosztani.

A 10 napos körút része volt egy biciklis kirándulás Belgium fővárosán, Brüsszelen keresztül, ahol a csapat több mint 100 boltban járt.

Másnap a csapat nyugatra ment tovább, a La Manche csatorna partján lévő Ostend városba, ahol tengerparti éttermek és boltosok vették át a füzeteket. Egy kávézó beszámolt arról, hogy küzdenek a cannabis általános használatával azon a területen, illetve azzal, amikor az emberek ott a kávézóban próbálnak kokaint szippantani. Ezért Az igazság a kokainról füzetet közvetlenül osztották a vendégeknek. Néhány boltos már a füzetek terjesztője volt, és kérte, hogy töltsék fel a készletét minden héten, mert olyan gyorsan továbbadják őket.

Egy másik flandriai városban a Kontichleeft fesztivál alatt a sportért felelős polgármester-helyettes interjút adott a Zuidrand Kontich nevű helyi rádióban. A DFW standja előtt beszélt, és elmesélte róluk, hogy azért vannak ott, hogy átadják a fiataloknak az igazságot a drogokról.

Összesen több mint 55 000 Drogmentes Világ-anyagot osztottak szét szerte Belgiumban, és több mint 500 üzletben vannak most füzetek a vevők számára. További ezrekhez való eljuttatása céljából az üzenet kiment a médiában: volt egy tévéműsor és öt rádióinterjú.


MENTSEN MEG FIATAL ÉLETEKET!

Támogassa a Drogmentes Világért Alapítványt, és segítsen megóvni a fiatalok életét a drogok romboló hatásaitól. Az ön hozzájárulásai lehetővé teszik, hogy oktatási anyagainkat ingyenesen hozzáférhetővé tegyük iskolák, ifjúsági szervezetek, illetve más csoportok és egyének számára. Támogatása segít abban, hogy elláthassuk az embereket olyan tényekkel, amelyek birtokában egészséges, drogmentes életet élhetnek.