EGY EMLÉKEZETES JÚNIUS – A DROGMENTES VILÁG NEW YORK MEGMUTATJA, HOGYAN KELL CSINÁLNI

Ben Fialkoff (fent, balra legszélen), a Drogmentes Világ New York elnöke a 11. Drogmentes Hősök díjátadó gálán; Bobby „Zorro” Hunter (fent, jobbra legszélen) beszél az ENSZ-nél; és a Harlem Wizards csapat csatlakozik a Drogmentes Világhoz a Puerto Rico-napi felvonuláson (jobbra lent).

A Drogmentes Világ New York-i kirendeltsége egy csapásra meghódítja a júniust városszerte tartott rendezvényeivel, a Puerto Rico-napi felvonulástól az ENSZ-ig, a Hősök díjátadó gáláig stb.

Azt mondani, hogy a New York-i Drogmentes Világ- (DFW-) kirendeltség szorgos volt, enyhe megfogalmazás. Amikor az USA Egészségügyi és Humán Szolgáltatások Minisztériuma kijelenti, hogy az opioidjárvány egy közegészségügyi válság, nincs idő pihenni.

2018 júniusa csak egy példa a fáradhatatlan munkájukra. Az egész egy drogmentes kosárlabda-bajnoksággal kezdődött a brooklyni Medgar Evers College-ban, amelynek egyik házigazdája Bobby „Zorro” Hunter, a Nyugalmazott Harlem Globetrotters elnöke volt.

Utána jött a 11. Drogmentes Hősök díjátadó gála, ahol 15 díjazottat ismertek el drogfelvilágosítás iránti elkötelezettségéért. Köztük voltak a New York-i Rendőrség tagjai, egy New York állami rendőr, Miss New York és mások.

Nyomban utána volt a 2. Az igazság a drogokról koncert a brooklyni Canarsie Parkban, ahol jelen volt a nonprofit My Time Inc., a Speak Life Tour, a helyi New York-i Rendőrség és különféle művészek.

Ugyanezen a napon az ENSZ-nél tartották a Nemzetközi Magas Szintű Konferenciát a Drogfelvilágosításról, a Sportról és a Kulturális Érvényesülésről, Szenegál állandó missziójának és a Nemzetközi Emberi Jogi Bizottságnak a szponzorálásában. Felszólalt például Edwin Najera tábornok, aki a DFW Guatemala igazgatója, továbbá New York városi tisztségviselők stb.

Amikor az USA Egészségügyi és Humán Szolgáltatások Minisztériuma kijelenti, hogy az opioidjárvány egy közegészségügyi válság, nincs idő pihenni.

De a sosem alvó városban már ott is voltak egy Drogmentes Világ-felvonulókocsin a Puerto Rico-napi felvonuláson, ahol csatlakozott hozzájuk a Harlem Wizards és Miss Manhattan, Michelle Ley. A Wizards kosárlabdás jeleneteket játszott el a tömeggel, és 4000 Az igazság a drogokról füzetet sikerült kiosztani útközben.

Majd elérkezett az utolsó rendezvény a New York-i Scientology Egyházban, ahol a Káplánok és Rendőrök Szövetsége gyűlt össze, hogy eltervezzék, hogyan működhetnek együtt különböző hitek a közösségben. Mivel a drogok bárkit csapdába ejthetnek, Az igazság a drogokról anyagok egy eszköz mindenki számára.


TÉNYEK

DROGHASZNÁLÓ GYEREKEK

A Drogmentes Világ célja előbb elérni a gyerekeket, mint a drogok, és íme, hogy miért:

11%

AZ ÖSSZES ALKOHOLBÓL

Az USA-ban fogyasztott összmennyiség ekkora hányada esik 12 és 20 éves közötti fiatalokra

35%

A DIÁKOK KÖZÜL

Az Európai Unióban a diákok ilyen hányada bocsátkozik nagymértékű alkalmi alkoholfogyasztásba egy hónapon belül

35,1%

A 12.-ESEK KÖZÜL

füvezett Amerikában az elmúlt évben

13%

AZOK KÖZÜL,

akik tinédzserként elkezdenek füvet szívni, függővé válik tőle

50%

A TINÉDZSEREK KÖZÜL

kevesebb eséllyel használ drogokat, ha a szüleitől hall róluk, azokhoz képest, akik nem


MENTSEN MEG FIATAL ÉLETEKET!

Támogassa a Drogmentes Világért Alapítványt, és segítsen megóvni a fiatalok életét a drogok romboló hatásaitól. Az ön hozzájárulásai lehetővé teszik, hogy oktatási anyagainkat ingyenesen hozzáférhetővé tegyük iskolák, ifjúsági szervezetek, illetve más csoportok és egyének számára. Támogatása segít abban, hogy elláthassuk az embereket olyan tényekkel, amelyek birtokában egészséges, drogmentes életet élhetnek.