A KANADA NAPI FELVONULÁS SZÉTKÜLDI AZ IGAZSÁGOT

A Drogmentes Világ csatlakozik a Kanada napi felvonuláshoz Cambridge-ben, és útközben Az igazság a drogokról füzetet osztogatják.

A Drogmentes Világ Kanada csatlakozik a Kanada napi felvonuláshoz, hogy elmondja a fiataloknak az igazságot a drogokról.

Kanada napját minden évben július 1-jén ünneplik. Arra emlékeznek, hogy 1867-ben Kanada eredeti négy tartománya egyetlen országgá egyesült.

Ám a ma már szuverén Kanada jelenleg a saját drog- és opioidválságával küzd, és bár úgy tűnik, az ezzel viaskodók jelszava a „kárcsökkentés”, a Drogmentes Világ Kanada a kereslet csökkentésére összpontosít. Stratégiájuk az, hogy felvilágosítják a fiatalokat az igazságról azzal kapcsolatban, hogy mik a drogok, és milyen kárt tesznek a használóban, hogy saját maguk eldönthessék, hogy soha meg se próbálják szedni őket.

Ezért a családbarát és gyerekektől hemzsegő Kanada napi felvonulás tökéletes alkalom volt az üzenet kijuttatására, különösen Cambridge-ben.

Egyórányi autóútra Torontótól, Kanada legnagyobb városától, Cambridge olyan város, ahol több ember halt meg túladagolásban egy főre vetítve, mint a közeli Kitchenerben és Waterlooban.

Ezért a cambridge-i Kanada napi felvonuláson 15 DFW-önkéntes gyűlt össze egy transzparenssel, amely azt hirdette: „Az igazság a drogokról: amit nem tudsz, az képes lehet megölni téged”. Együtt vonultak más humanitárius szervezetekkel és családokkal, végighaladva Cambridge utcáin. Közben kiosztották Az igazság a drogokról füzeteket a több mint 7000 résztvevőnek, különösen a fiataloknak. A felvonulás után a DFW-nek volt egy standja további anyagokkal a helyi lakosoknak, illetve egy ugrálóvárja és grillezője, hogy a családok megfelelően ünnepelhessék meg ezt a napot.


TÉNYLEG SZERETNÉNK HALLANI ÖNRŐL

Íme, ahogy néhány USA-beli iskolarendőr (aki a biztonságért és a bűnözés csökkenéséért felelős) Az igazság a drogokról-t látja.

ISKOLARENDŐR, KALIFORNIA

Az emberek belefáradnak abba, hogy beszélek! A kedvenc mondásom, amit mindig használok: „Senki sem mondja azt: »Ha nagy leszek, drogfüggő akarok lenni.«” Ezek tökéletes anyagok, amelyeket odaadhatok.

ISKOLARENDŐR, ARIZONA

Odaadhatom az anyagokat gyerekeknek, szülőknek és tanároknak, és ez olyan információforrás, ami senki másnak nincs. Mindig nálunk vannak az önök anyagai. Önök elvégezték a kutatást, és benne van az anyagokban. Miután megkaptuk az önök anyagait, nem akartunk semmi mást használni.

ISKOLARENDŐR, ARKANSAS

A legfontosabb eredmény, amit látok e program használatánál, hogy megnyitja a gyerekek előtt annak valóságát, hogy miért nem kellene drogokat használniuk. Nem csak azt mondja el nekik, hogy mi történhet, ha úgy döntenek, hogy végigjárják a droghasználat útját. A tanulók tények formájában kapják az adatokat, és felépülő függőktől hallják őket. Ez sokkal könnyebbé teszi, hogy részvételre bírjam az osztályt az órán, mint az, ha megpróbálunk az alapoktól indulni.

ISKOLARENDŐR, TEXAS

Az anyagok úgy segítenek, hogy könnyen oda lehet adni őket iskolákban, templomokban stb. tartott közösségi rendezvényeken. Ez segíti a közösségünket, mert felvilágosítja és tájékoztatja őket a drogok veszélyeiről.

ISKOLARENDŐR, NEVADA

Úgy hiszem, képes voltam segíteni néhány gyereknek jobb döntéseket hozni, és nem a drogokhoz fordulni. Nagyon sokan vannak az általam elért gyerekek között, akiknek fogalmuk sem volt, hogy mi az igazság a drogokról, és most már értik a drogok veszélyeit.


TÉNYEK

DROGHASZNÁLÓ GYEREKEK

A Drogmentes Világ célja előbb elérni a gyerekeket, mint a drogok, és íme, hogy miért:

11%

AZ ÖSSZES ALKOHOLBÓL

Az USA-ban fogyasztott összmennyiség ekkora hányada esik 12 és 20 éves közötti fiatalokra

35%

A DIÁKOK KÖZÜL

Az Európai Unióban a diákok ilyen hányada bocsátkozik nagymértékű alkalmi alkoholfogyasztásba egy hónapon belül

35,1%

A 12.-ESEK KÖZÜL

füvezett Amerikában az elmúlt évben

13%

AZOK KÖZÜL,

akik tinédzserként elkezdenek füvet szívni, függővé válik tőle

50%

A TINÉDZSEREK KÖZÜL

kevesebb eséllyel használ drogokat, ha a szüleitől hall róluk, azokhoz képest, akik nem


MENTSEN MEG FIATAL ÉLETEKET!

Támogassa a Drogmentes Világért Alapítványt, és segítsen megóvni a fiatalok életét a drogok romboló hatásaitól. Az ön hozzájárulásai lehetővé teszik, hogy oktatási anyagainkat ingyenesen hozzáférhetővé tegyük iskolák, ifjúsági szervezetek, illetve más csoportok és egyének számára. Támogatása segít abban, hogy elláthassuk az embereket olyan tényekkel, amelyek birtokában egészséges, drogmentes életet élhetnek.