A DROGMENTES VILÁGÉRT AKCIÓJA TÁMOGATJA  ATLANTÁT AZ 53. SUPER BOWLON

A Drogmentes Világért önkéntesei 500 000 füzetet osztottak ki látogatóknak és helyieknek Atlantában az 53. Super Bowlon.

Mivel Atlanta metamfetamin- és opioidjárvánnyal küzd, a Drogmentes Világért (DFW) a segítségükre sietett, és elért félmillió embert, aki részt vett az 53. Super Bowlon.

Az 53. Super Bowl nemcsak azért volt történelmi esemény, mert a New England Patriots elnyerte a hatodik Super Bowl-gyűrűjét, hanem mert a Drogmentes Világért Alapítvány vállalkozott egy másik, komolyabb mérkőzésre Atlantában, a Mercedes-Benz Stadionon kívül – a drogfogyasztás ellen.

Eltekintve a marihuánától, Georgia államban mostanában a metamfetamin a legelterjedtebb drog. Emellett az opiátok szerepelnek az állam drogozási listájának tetején – élükön az oxikodonnal, egy vényre kapható fájdalomcsillapítóval.

Mivel ez az egyik legnépszerűbb úti cél az USA-ban, Atlanta belvárosa mindig nyüzsgő és zsúfolt. A város mintegy félmillió látogatót fogadott az 53. Super Bowl hetén. A szurkolók tevékenységei több mint 100 összejövetelt és eseményt öleltek fel a Super Bowlhoz kapcsolódóan, és persze magát a mérkőzést. Egy ilyen nagy eseményen a látogatók miatt fokozott az izgalom, ugyanakkor nagy a drogozás és a bűnözés veszélye is.

A Drogmentes Világért ott volt, és több száz önkéntese kiosztott 500 000 füzetet, egyrészt kézbe adva, másrészt 500 üzletben elhelyezve, ahonnan a vevők magukkal vihették őket. A füzetek között volt a DFW átfogó Az igazság a drogokról füzete, valamint Az igazság a kristálymetről és Az igazság a fájdalomcsillapítókról.

A Super Bowlhoz kapcsolódó fő eseményeknél is jelen voltak – a Sebesült Harcos Projekt rendezvényén veteránoknak, a Celebrity Super Slam kosármeccsen és a Dr. J Celebrity Bowlingon, hogy csak néhányat említsünk. Tartottak szemináriumot fiataloknak az atlantai Boys and Girls Clubban a Harlem Globetrottersszel, valamint a Marietta és a KIPP Academy Gimnáziumban.

De Atlantán túllépve, a médián keresztül is terjesztették a drogmentes élet üzenetét. Az NFL hírességei közé beválasztott Marshall Faulk az étert is meglovagolta a tévében és a rádióban, hogy az embereket a drugfreeworld.org weboldalra irányítsa, hogy megismerjék az igazságot a drogokról. Megjelent a Fox and Friends, a Fox Nation, az FNTSY Sport Radio Network, illetve ezen belül a Morning After műsorban. Mellé állt David Meltzer is, a Sports 1 Marketing vezetője, aki meglátogatta a Super Bowl rádiós tudósítóit, és számos rádióban beszélt arról, hogy támogatja a Drogmentes Világért munkáját, hogy megtanítsák a fiataloknak az igazságot a drogokról.

Mindent összevéve, a Drogmentes Világért üzenete több mint 14 millió embert ért el a médián, a DFW-videókat teljes időben játszó két autós óriáskivetítőn, 11 rendezvényen, füzetosztáson, illetve üzleteken keresztül.


Filippínó rendőrök képzése az anyagokból, hogy idejekorán megállítsák a drogfogyasztást.

A CSELEKVÉS ÚTJÁN
A rendőrök támogatása

A rendőrök felesküdtek, hogy megvédik a városuk és az országuk polgárait a bűnözéstől. E bűnözést sokszor a drogfogyasztás gerjeszti. A Drogmentes Világért célja felvilágosítani az embereket arról, hogy mit tesznek a drogok, és megállítani a drogfogyasztást, mielőtt elkezdődne. Ezért fog össze a Drogmentes Világért a rendőri erőkkel, és látja el őket díjmentesen drogfelvilágosító anyagokkal.

Az igazság a drogokról oktatóanyagok hatékony eszköznek bizonyultak a rendőrök számára világszerte, a Fülöp-szigetektől Indonéziáig, Németországtól Csehországig, Kanadától az Egyesült Államokig, valamint Afrikában, Ausztráliában és Ázsiában. A rendőrség azért használja ezeket az anyagokat, hogy gyorsabban elérje a gyerekeket, mint a drogok, így csökkentve a drogok iránti keresletet és ezzel együtt a velük összefüggő bűnözést.

Példaként arra, hogyan építik be az iskolarendőrök a Drogmentes Világért oktatási programját a tevékenységeikbe az USA-ban, nézze meg ezt az epizódot: hu.scientology.tv/DTessitore