BIZTONSÁGOS NYARAT A PORTLANDI GYEREKEKNEK

A DFW támogatja az Északi Körzeti Rendőrkapitányságot, hogy biztonságossá tegyék a Holladay Parkot.

A Portlandi Drogmentes Világért standja az Északi Körzeti Rendőrkapitányság Holladay Parki Biztonsági Tervének elindulásakor.

Aggasztó mennyiségű segélyhívás érkezett a portlandi Holladay Parkból a múlt nyáron, ezért az Északi Körzeti Rendőrkapitányság bevonta a közösséget a munkába. Az eredmény a 2019-es Holladay Parki Biztonsági Terv volt – a város és a közösség együttműködése olyan tevékenységek teremtésében, amelyek biztonságossá teszik a parkot, és élvezhetővé teszik a nyarat a helyi családok számára.

A biztonsági terv egyik hivatalos közreműködője a Portlandi Scientology Egyház volt, amely önkénteseket hozott a Portlandi Drogmentes Világért-tól, hogy felállítsanak egy standot a Holladay Parkban a nyári program elindulásakor. Az Egyház támogatásának köszönhetően a Portlandi DFW képes volt elérhetővé tenni – a lakosok és a rendőrség számára egyaránt ingyenesen – Az igazság a drogokról anyagokat, amelyek úgy csökkentik a drogok iránti keresletet, hogy felvilágosítják a fiatalokat, még mielőtt azok a drogokhoz nyúlnak. A kisebb kereslet kevesebb drogdílert és természetesen kevesebb bűnözést jelent.

A rendvédelem napi alapon ismeri, milyen kapcsolat áll fenn a drogok és a bűnözés között. A drogmegelőzésben bárki részt vehet, hogy változást hozzon a saját közösségében. Az ENSZ kábítószerrel és bűnözéssel foglalkozó hivatala szerint a megelőzésre fordított minden dollár akár 10 dollárral is csökkentheti a későbbi kiadásokat.

Az igazság a drogokról kampány célja: elérni a fiatalokat tényszerű információkkal arról, hogy mik a drogok, és mit tesznek, hogy saját öndeterminált döntést hozhassanak ebben a témában.


TÉNYLEG SZERETNÉNK hallani ÖNRŐL

A rendőrök tudják, hogy a drogokról felvilágosított fiatalok kevésbé hajlamosak függővé válni és a bűnözés útjára lépni.

RENDŐR, ARKANSAS, USA

„Az a legfontosabb, amit látok e program használatából, hogy valóssá teszi a gyerekek számára, miért ne drogozzanak. Nem mond olyat, hogy »egyszerűen mondj nemet«. Bemutatja, hogy mi történhet, ha úgy döntenek, hogy azt az utat választják. Az anyagok sokkal könnyebbé teszik az osztály figyelmének a tanulnivalóra irányítását, mert nem kell az alapoktól indulnom a témában.”

RENDŐRFŐNÖK, WISCONSIN, USA

„Ezek az anyagok információk széles skáláját biztosítják a közösségünkben előforduló drogokról. A rendőreim könnyen el tudták kezdeni az óráik megtartását a nyolcadikosoknak és a kilencedikeseknek a középiskola kezdetén.”

RENDVÉDELEM, BRAZÍLIA

„Az önök anyagai jól használhatók arra, hogy foglalkozzunk ezzel az igen veszélyes problémával. Észrevettem, hogy a diákok nagyon érdeklődnek az anyagok és az információk iránt. Figyelembe kell venni, hogy a közösség, amelyben dolgozom, eléggé nincstelen, és sok családnak az hoz hasznot, hogy drogot ad el, de ez az anyag bemutatja a gyerekeknek a drogok tényleges veszélyét. Az önök programjával végzett munka nagy örömet szerez, mert hiszem, hogy a helyes információkkal mindig lehetséges megváltoztatni egy személy életének irányát.”

RENDŐR, KENYA

„Az anyagok megkönnyítik a kábítószerezés megszüntetését. Lehetővé teszik, hogy segítsek a közösségnek megérteni a drogok hatásait. Ezek az anyagok jelentik a megoldást arra, hogy véget vessünk a drogproblémának a területemen.”

RENDŐR, DÉL-AFRIKA

„Úgy érzem magam, mint egy profi, amikor ezeket az anyagokat használom. Képes vagyok növelni a tudatosságot és oktatni az embereket arra, hogy a drogok milyen hatással vannak az életükre. A füzetek tanárok és szülők körében egyaránt nagyon népszerűek.”


TÉNYEK

DROGOKKAL KAPCSOLATOS BŰNÖZÉS

Vitathatatlan, hogy összefüggés van a drogfogyasztás és a bűnözés között. Példaként itt vannak az amerikai statisztikák:

#1

DROG

A bűncselekmény miatt letartóztatottak szervezetében leggyakrabban megtalált drog a marihuána volt

$1

BILLIÓ

dollár gazdasági hatása van becslések szerint egyetlen év alatt az USA-ban az illegális drogok használatának

18

SZÁZALÉK

az USA szövetségi börtöneiben fogva tartottak közül olyan bűncselekményért került börtönbe, amelyet drogszerzés céljával követett el

MINDEN

53.

PERCBEN

meghal valaki alkohollal kapcsolatos járműbalesetben

63

SZÁZALÉK

A letartóztatottak 63%-ának szervezetében volt legalább egyféle drog a letartóztatása idején


MENTSEN MEG FIATAL ÉLETEKET!

Támogassa a Drogmentes Világért Alapítványt, és segítsen megóvni a fiatalok életét a drogok romboló hatásaitól. Az ön hozzájárulásai lehetővé teszik, hogy oktatási anyagainkat ingyenesen hozzáférhetővé tegyük iskolák, ifjúsági szervezetek, illetve más csoportok és egyének számára. Támogatása segít abban, hogy elláthassuk az embereket olyan tényekkel, amelyek birtokában egészséges, drogmentes életet élhetnek.