Alkohol

MI A MÉRTÉKTELEN IVÁS?

Fotó (középen): Nightwatching

A mértéktelen ivás nagy mennyiségű alkoholfogyasztás egy alkalommal, amit általában úgy határoznak meg, hogy férfiak esetén öt vagy több, nők esetén pedig négy vagy több ital egy alkalommal.

Az Egyesült Államokban a 21 éves kornál fiatalabbak az általuk elfogyasztott alkohol mintegy 90%-át mértéktelen ivás során isszák meg.

„Minden lehetséges alkalommal mértéktelenül iszok, és hogy őszinte legyek, undorodom magamtól, de nem tudok uralkodni ezen a vágyamon... Ha túl sokat iszok, vagy bizonyos italokat iszok, légzési nehézségeim lesznek, és az egész testem kivörösödik, de tovább iszok, amíg úgy ki nem merülök, hogy elalszom… Nem vagyok biztos benne, hogy elég erős vagyok ahhoz, hogy abbahagyjam ezt az ostobaságot.” – Allen

Huszonegynéhány éves koromra már az ivás rabja voltam.

Első gondolatom rendszerint az ivás volt, és minden más csak azután jött.

Kezdtem ráeszmélni, hogy amikor nem iszom, akkor pánikérzésem van, és remegni kezdek.

Ha ivás nélkül kellett meglennem, akkor remegést éreztem, és izzadtam. Nem bírtam ki néhány óránál többet ital nélkül.” – Paul

Az elmúlt évben részegen mentem dolgozni, a szórakozóhelyeken és a bárokban kiütöttem magam, és nem emlékszem, hogyan kerültem haza. Szégyellem, de együtt aludtam valakivel, és még arra sem emlékeztem, hogy a személy hazajött velem, amíg másnap bele nem botlottam a lakásomban.

Két kapcsolatot is tönkretettem azzal, hogy annyi kárt okoztam nekik az ivásommal, de az ivást tettem az első helyre.

A családomat nagyon bántja, hogy a lányuk ok nélkül pusztítja magát.”
– Jamie