Menu background image
Ecstasy

AZ ECSTASY HASZNÁLATÁNAK KÖVETKEZMÉNYEI

Az ecstasy elnyomja a test természetes vészjelzéseit. Ennek eredményeként a drogot használó személy kiteszi magát annak a kockázatnak, hogy túllépi a teste fizikai korlátait és teherbírását. Ha például egy ecstasy hatása alatt álló személy nem veszi észre, hogy túlmelegedett, elájulhat, vagy akár bele is halhat a hőgutába.

A Texasi Egyetem Szociálismunka-kutató Központja azt találta, hogy az ecstasy leggyakrabban előforduló hosszú távú hatásai magukban foglalják a depressziót és a gyengült koncentrációs képességet. A kutatók azt is felfedezték, hogy az ecstasy ismételt használata alvási, hangulati és szorongásos zavarokkal, remegéssel vagy rángatózással, valamint az emlékezőképességgel kapcsolatos problémákkal hozható összefüggésbe.

„Szerencsére életben vagyok, de át kell élnem az ecstasy utáni szenvedésekkel teli hónapokat és éveket. Együtt kell élnem azzal, hogy mit tett velem és az életemmel... Mindent megtapasztaltam, amit el tudsz képzelni. Depresszió, idegesség, stressz, rémálmok, fejfájás. Ilyen hatásokat tapasztaltam, miután bevettem az ecstasyt. Majdnem meghaltam. Ehhez csak egy éjszaka kellett, néhány ecstasy tabletta és egy kis alkohol. Ez a drog tényleg halálos, és hálás vagyok, hogy még élek. Egyszerűen le sem tudom írni, hogy milyen nehéz napról napra megbirkózni ezekkel a rémálmokkal. Amikor verítékben úszva felébredek, hálát adok Istennek, hogy csak egy újabb rémálmom volt. Imádkozom azért, hogy a rémálmaim idővel elmúljanak. Egy drog sem éri meg a pörgést, amit nyújtani tud.” – Megan