Menu background image
Ecstasy

ÁLOM VAGY RÉMÁLOM?

  • Az Egyesült Államokban a 2007-es Nemzeti Droghasználati és Egészségügyi Felmérés kimutatta, hogy hozzávetőlegesen 12,4 millió 12 éves és ennél idősebb amerikai, vagyis e korcsoport 5%-a, fogyasztott már legalább egyszer ecstasyt.
  • A 2007-es felmérés eredményei azt mutatták, hogy a nyolcadikosok 2,3%-a, a tizedikesek 5,2%-a és a tizenkettedikesek 6,5%-a már legalább egyszer kipróbálta az ecstasyt.
  • Azok 92 százaléka, akik ecstasyt kezdenek használni, később más drogokhoz is hozzányúl, például marihuánához, amfetaminokhoz, kokainhoz és heroinhoz.

Az állítólagos szerelemtabletta:
Le az álarccal!

Az ecstasyt gyakran hívják szerelemtablettának, mert felfokozza a színek és hangok érzeteit, és állítólag felerősíti az érintés és simogatás által kiváltott érzéseket is, különösen a szex során.

De az ecstasy gyakran hallucinogéneket is tartalmaz, azaz olyan drogokat, amelyek az emberek elméjére hatnak, és olyan dolgokat láttatnak vagy éreztetnek velük, amelyek valójában nincsenek is ott. A hallucinogének egy félelmetes vagy szomorú múltbeli eseménybe sodorhatják a személyt, amelybe beleragadhat anélkül, hogy ezt észrevenné.

Az ecstasyról mint szerelemserkentő tablettáról alkotott elképzelés a drogról terjesztett temérdek hazugságok egyike.

Az ecstasy érzelmileg is károsíthatja a használóit, akik gyakran depressziósak, zavarodottak, súlyos szorongásaik vannak, és paranoiásak1, pszichotikusan (őrült módjára) viselkednek, és egyéb pszichológiai problémáik is vannak.

„Semmi gond nincs a rave-partikkal, amíg nem kezdesz el ecstasyt szedni. De amint elkezded szedni, őrültnek fogod tartani azokat az embereket, akik meg akarnak ebben állítani. Elkezdesz hinni abban, hogy valami csodálatosra leltél, és más ne próbálja neked az ellenkezőjét bebizonyítani. Amikor elkezded szeretni az ecstasyt, már túl késő: a rabja lettél.” – Pat

  1. 1. paranoiás: paranoia jellemzi, vagyis más emberekkel szembeni gyanakvás, bizalmatlanság, illetve más emberektől való félelem.