AZ ALAPÍTVÁNY VILÁGSZINTŰ TÁMADÁST INTÉZ A DROGOK ELLEN

A Drogmentes Világért Alapítvány nagyszabású információs kampányt indított, amelynek keretében ingyenes oktatási anyagokat küld 80 000 pedagógusnak, rendőrnek, egészségügyi szakembernek, valamint magán és állami drogmegelőzési és kezelési központnak és hivatalnak az USA-ban, Kanadában, Mexikóban és több mint 10 európai országban. A kampány részeként plakátokat helyeznek el az USA fő városaiban, többek között New Yorkban a Times Square-en, továbbá számos európai városban.

„A célunk az, hogy ellássuk hatékony eszközökkel azokat, akiknek a legnagyobb szüksége van rájuk, és hogy megelőzzük a drogok kipróbálását és a velük való visszaélést, még mielőtt életeket tesznek tönkre – mondta Pascal Cottier, az Alapítvány egyik igazgatója. – Amikor a fiatalok megkapják a tudást arról, hogy mik is a drogok valójában, és mit okoznak, akkor jól informált és intelligens döntéseket tudnak hozni róluk.”

Az USA drogkontroll-politikai hivatala a drogokkal való visszaélés éves költségeit Amerikában 180,9 milliárd dollárra becsüli. Egy a közelmúltban végzett iskolakezdési felmérés, melyet az Országos Addikciós és Droghasználati Központ végzett, azt állapította meg, hogy 11 millió középiskolás tanuló (80%) és 5 millió felső tagozatos általános iskolai tanuló (44%) személyesen tanúja volt illegálisdrog-használatnak, -terjesztésnek, -birtoklásnak vagy pedig alkohol vagy drog befolyása alatt álló tanulóknak.

A tanulmányok azt is mutatják, hogy ha egy fiatal eléri a 21 éves kort anélkül, hogy illegális drogokat fogyasztott volna, akkor valószínűtlen, hogy valaha is megtenné.

„A droghasználat megelőzhető azáltal, hogy az ember még időben eléri a fiatalokat azokkal az ismeretekkel, amelyekre szükségük van ahhoz, hogy soha ne lehessen őket megtéveszteni vagy a bolondját járatni velük, hogy aztán elkezdjenek drogozni” – mondta Cottier.

 

Ha többet szeretne megtudni, rendelje meg Az igazság a drogokról információs csomag INGYENES példányát!