EGY DROGMENTES VILLÁMCSŐDÜLET A GYEREKEK DROGOKTÓL VALÓ MEGVÉDÉSÉRE

UKRAJNA
2019. június 23.

Egy Drogmentes Világért-villámcsődület, amelyet a helyi rendőrség vezet az ukrajnai Dnyipróban.
Egy Drogmentes Világért-villámcsődület, amelyet a helyi rendőrség vezet az ukrajnai Dnyipróban.
A DFW Ukrajna összefogása a helyi nemkormányzati szervezetekkel, a rendőrséggel és a kormányzattal egy drogmentes fesztivál és villámcsődület keretében.

Amikor a rendőrök és a diákok összefognak a drogozás ellen, mi lesz belőle? Természetesen egy villámcsődület.

Az ukrajnai Dnyipro város helyi rendőrsége és a Drogmentes Világért összefogása keretében diákok megtanulták az igazságot a drogokról és egy tánc lépéseit a rendőrségtől. Azután ezt a tudást megoszthatták egy drogellenes fesztiválon, amelynek címe: „Szeretem az életet! Nemet mondok a drogokra.”

A Drogmentes Világért Ukrajna, a Nemzet Lelke nemkormányzati szervezet, az „Egészséges Nemzet” mozgalom, a Dnyipropetrovszki terület járőrrendőrsége és a dnyipropetrovszki regionális könyvtár közösen szervezte a fesztivált. A programhoz tartoztak sportfoglalkozások és demonstrációk, kézműves műhelyek, Az igazság a drogokról oktatás és a villámcsődület.

A város rendőrei és tisztviselői által szervezett drogellenes fesztivál.

A dnyiprói közigazgatási épület mellett nagy képernyők vetítették Az igazság a drogokról társadalmi célú hirdetéseket. Ezután DFW-pólót viselő diákok és rendőrök spontán tánca következett. Az üzenetük egyszerű volt: Ukrajna drogok nélkül boldogabb lesz.

A DFW Ukrajna elnöke a beszédében elmondta, hogy a gyerekek mindannyian veszélyben vannak, és valamikor a fiatal éveik során drogokkal fogják kínálni őket. Ezért létfontosságú, hogy megismerjék az igazságot a drogokról.

A dnyiprói régió közlekedési rendőrfőnöke is felszólalt. Idézett egy ukrán mondást: „légy jó barátságban szomszédaiddal, mert ők ingyenes vészjelzőid lesznek”. Rámutatott, hogy mindenki legyen vészjelző a barátai számára, hogy segítse és védje őket, amikor ők esetleg a drogok áldozatául esnek.