OKTATÁSSAL DROGMENTES ÉLET FELÉ VEZETI A FIATALOKAT

BOSTON, USA
2019. szeptember 20.

Darren Tessitore 15 éves koráig hét barátját veszítette el a drogok miatt. Hogy a fiatalok szerte Amerikában ne essenek ebbe a csapdába, összefogott autóvezető-oktatókkal, hogy még azelőtt elérjék a gyerekeket, mielőtt a drogok elérik őket.

Darren Tessitore, a Drogmentes Világért (DFW) nagykövete azon dolgozik, hogy az USA-ban minden fiatalhoz eljuttassa a drogokkal kapcsolatos tényeket. E küldetése sajnálatos személyes tapasztalatokból fakad. Tessitore tizenegynéhány évesen ismerkedett meg a fűvel, majd hamarosan keményebb drogokkal folytatta. Városa rendőrségének rendszeres vendége lett, és nem jó értelemben. De miután túl sok barátja halt meg túladagolásban, tudta, hogy rossz úton jár, és ehelyett változást akart elérni.

Darren Tessitore autóvezető-oktatóknak tart szemináriumokat szerte az USA-ban, akik ezután a tanulóiknak tartanak szemináriumokat.
Darren Tessitore autóvezető-oktatóknak tart szemináriumokat szerte az USA-ban, akik ezután a tanulóiknak tartanak szemináriumokat.
 

„A 2000-es évek fiatalsága többet iszik, mint valaha. Rengeteg droghoz lehet most hozzájutni. Emberek halnak meg ezektől a drogoktól. Így működik. »Ó, király, lebegek egy kicsit.« Egyszer csak szívrohamot kapnak, vagy elvesztik az eszméletüket, vagy volán mögé ülnek, és karamboloznak” – mondja Tessitore. Erre bizonyíték az a több mint 70 200 amerikai, aki 2017-ben kábítószer-túladagolásban meghalt – kétszeres növekedés egy évtized alatt.

„A drogok egy nagy járvány. A megfelelő oktatás fogja megfordítani a dolgok menetét” – teszi hozzá. Tessitore, aki ma három lány apja, azt mondja: „Emlékszem, ahogy azt gondoltam magamban: »Nem hagyhatom, hogy ez megtörténjen.« Nemcsak velük, hanem bárkivel.”

De találnia kellett egy csatornát a fiatalok elérésére szerte az USA-ban. 2010-ben megtalálta a megoldást, amikor elhívták egy DFW-standnál dolgozni a New England-i autóvezető-oktatási konferencián. „Emlékszem, az asztalhoz szó szerint odaözönlött mindenki a teremben. Volt ott talán 200 ember, és mind szaladva jött az asztalunkhoz, és azt kérdezték: »Kik maguk? Mi ez az anyag?«” Tessitore megtudta, hogy az autóvezető-oktatási órák része a drogokról és az alkoholról tartott képzés.

Ezért felvette a kapcsolatot az Amerikai Autósiskolák Szövetségének elnökével, és bemutatta neki a kampányt. Ennek nyomán meghívták az országos gyűlésükre. „Autóvezető-oktatókat fogunk képezni, mert ők képesek elérni ezeket a gyerekeket mind szerte az országban, még mielőtt elkezdenek drogozni.”

Bemutatta a programot és annak minden anyagát, és ennek hatására több száz autósiskola iratkozott fel az oktatásra. Hamarosan államról államra jártak a legfiatalabb lányával, Sandrával, és szemináriumokat tartottak az autóvezető-oktatói szövetségeknek arról, hogy hogyan használják az anyagokat, összesen 29 államba eljutva.

Tudjon meg többet Darren Tessitore munkájáról: hu.Scientology.tv/DTessitore.