A DROGMENTES VILÁGÉRT ALAPÍTVÁNY A 15. ÉVFORDULÓJÁT ÜNNEPLI: 2006–2021

NEMZETKÖZI
2021. november 25.

A Drogmentes Világért Alapítvány idén ünnepli 15. évfordulóját: 15 éve dolgozik együtt szülőkkel, pedagógusokkal és közösségi vezetőkkel azért, hogy segítsen a fiataloknak elkerülni a drogok és a függőség tragédiáját.
A Drogmentes Világért Alapítvány világszerte több mint 30 000 iskolában és intézményben összesen 13 millió tanulót világosított fel.
A Drogmentes Világért Alapítvány világszerte több mint 30 000 iskolában és intézményben összesen 13 millió tanulót világosított fel.

Az alapítványt 2006‑ban hozták létre a világméretű drogjárványra adott válaszként, és az a küldetése, hogy elérhetővé tegye a drogokkal kapcsolatos tényeket a fiatalok és a felnőttek számára, hogy azok tájékozottan dönthessenek, és drogmentes életet élhessenek.

Megalapítása óta az Alapítvány a következő eredményeket érte el:

  • Több ezer önkéntest számláló hálózattá nőtte ki magát, 200 fiókirodával világszerte.
  • 1800 szervezettel lépett partnerségre.
  • 196 ország 30 000 iskolájában és intézményében 13 millió tanulót világosított fel Az igazság a drogokról anyagokkal.
  • Több mint 900 millió embert ért el ezzel a létfontosságú információval.

„A fiatalok felvértezéséhez és az eljövendő generációk sikerének biztosításához létfontosságú a drogfelvilágosítás – mondja Jessica Hochman, a Drogmentes Világért Alapítvány ügyvezető igazgatója. – Azelőtt tanítjuk meg a gyerekeknek az igazságot a drogokról, mielőtt valamelyik díler vagy egy társuk teletömné a fejüket hazugsággal. Ehhez olyan eszközöket biztosítunk, amelyek ezt el is érik, és a saját nyelvükön szólnak hozzájuk.”

Több ezer Az igazság a drogokról füzet lett szétosztva a nagyobb sportesemények alatt, beleértve az olimpiai játékokat és a Super Bowlokat is.

Az elmúlt 15 év mérföldkövei:

  • 2012‑ben az önkéntesek 1 millió Az igazság a drogokról füzetet osztottak ki az angliai olimpián.
  • A 2016‑os riói olimpia alatt az Egyesült Államokból, Kolumbiából és Venezuelából érkező Drogmentes Világért-aktivisták vezetésével a különböző keresztény egyházakból, rendvédelmi szervektől és nonprofit szervezetekből érkező több mint 5500 önkéntes 2 millió példányt osztott ki Az igazság a drogokról füzetekből. Ennek eredményeként a drogkereskedelem 39%‑os csökkenést mutatott a területen – ez volt az első csökkenés 2008 óta.
  • 2017‑ben Mexikó állam, a Mexikói Egyesült Államok 32 szövetségi államának egyike, elfogadta a Drogmentes Világért programot minden középiskolájában, és 2500 tanárt képzett ki Az igazság a drogokról programra.
  • A Drogmentes Világért Alapítvány partnerségre lépett a Fülöp‑szigeteki Országos Rendőrséggel, és több mint 1000 rendőrt képzett ki a program közösségi programokban való felhasználására.
  • 32 000 katonát és 3600 tanárt képeztek ki Az igazság a drogokról programra Kolumbiában, aminek eredményeként több mint 2,2 millió tanulót világosítottak fel a drogok veszélyeiről.
  • A texasi Pharr nevű határvárosban, ahol a rendőrséget nyugtalanította a drogok elterjedése a közösségben, miután Az igazság a drogokról füzetek szétosztották a lakosság 48%‑ának, a marihuánafogyasztás 30%‑kal csökkent.

„A számos országban működő 200 fiókirodánk révén mindenhol ott vagyunk – mondja Hochman. – A weboldalunkon ingyenesen elérhetőek az anyagok, és mindenkit szívesen látunk, aki szeretne csatlakozni és segíteni egy drogmentes világ létrehozásában azáltal, hogy elérjük a fiatalokat Az igazság a drogokról programmal.

Az Alapítvány szeretné elismerni az önkénteseit és a fiókirodáit, hiszen munkájuk révén az elmúlt 15 év számos eredményt hozott, illetve szeretne külön köszönetet mondani fő támogatójának, a Scientology Egyháznak.”