BŰNÖZÉS ELLENI HARC DROGFELVILÁGOSÍTÁSSAL

BUFFALO, USA
2019. augusztus 6.

A Drogmentes Világért az anyagait osztogatja a buffalói National Night Out programjának kezdetén a városházánál.
A Drogmentes Világért az anyagait osztogatja a buffalói National Night Out programjának kezdetén a városházánál.
A Drogmentes Világért-csoportok szerte az USA-ban csatlakoznak a rendőrökhöz a bűnözés elleni harcban az éves National Night Out rendezvényeiken.

A National Night Out (a „bűnözés elleni fellépés éjszakája Amerikában”) egy közösségi és rendőrségi tudatosságnövelő rendezvény, amelyet minden évben augusztus első keddjén tartanak. A Polgárőrök Országos Szövetsége által szponzorált kezdeményezés 1982-ben indult azzal, hogy szomszédok egyszerűen felkapcsolták a verandalámpát, és kiültek a házuk elé. Ezen az első eseményen mintegy 2,5 millió lakos vett részt 23 amerikai állam 400 közösségében. 2016-ra a Night Out 38 millió lakosra bővült az ország 16 000 közösségében. Most hozzátartoznak olyan rendezvények és programok, ahol a rendőrök és a lakosok találkoznak egymással.

A rendezvény célja felhívni a figyelmet a rendőrségi programokra a közösségekben. A Drogmentes Világért-csoportok a National Night Out rendszeres résztvevői lettek, és az idei év sem volt más.

Ez történt Seattle-ben, ahol a DFW Az igazság a drogokról füzeteket biztosított a Seattle-i Scientology Egyház mellett tartott rendezvényen, ahol többek között volt élő zene és egy 1941-es veterán Ford T-modell teherkocsiból felszolgált barbecue. A gyerekeket egy hivatásos lufiszobrász és egy arcfestő szórakoztatta.

A Drogmentes Világért-csoportok a National Night Out rendszeres résztvevői lettek, és az idei év sem volt más.

Los Angelesben a DFW támogatta a Los Angeles-i Rendőrség National Night Out rendezvényét. Volt egy standjuk a helyszínen, amelyet rendőrök, helybeliek és lelkészek látogattak meg. A helyi nonprofit szervezetek, valamint biztonságos házakat és rehabilitációs létesítményeket irányító személyek vittek magukkal anyagokat, és közülük többen igényeltek bemutatót a szövetségüknek. A Los Angeles-i Scientology Egyház is megrendezte a saját National Night Out rendezvényét a parkolójában a közösség számára – volt ugrálóvár a gyerekeknek, egy élő zenét játszó zenekar, és helyi rendőrök is odalátogattak. Egy DFW-busz is csatlakozott, amelyre a résztvevők felszállhattak, és a légkondicionált környezetben megnézhették a Valódi emberek, valódi történetek dokumentumfilmet.

Drogmentes Világért-stand egy National Night Out rendezvényen Washingtonban.

Sacramentóban a Drogmentes Világért-ot meghívták a Robla Közösségi Park National Night Out rendezvényére. Jelen volt több tucat csoport és szponzor, valamint a Sacramentói Rendőrség, Seriffhivatal, illetve Tűzoltóság képviselői.

Az USA másik oldalán, a New York állambeli Buffalóban a Drogmentes Világért csapata részt vett a buffalói polgármester sajtókonferenciáján, amely a város National Night Out programját indította. Elismerve a drogfelvilágosítás fontosságát a bűnözés megelőzésében, a buffalói polgári szolgálatok igazgatója beszámolt az összegyűlt tisztviselőknek arról, hogy hogyan támogatja a DFW-t, és hozzáférhetők voltak a DFW anyagai. Bejelentették, hogy a város National Night Out programjában részt vevő minden környék klubja kaphat drogfelvilágosító anyagokat, amelyeket kívánságuk szerint kioszthatnak a területükön. Az asztalt elárasztották a környéki klubjuk számára anyagokat vivő emberek.

És így kezdődött a National Night Out a DFW Buffalo csapata számára. Összeszedték az anyagokat, többek között feliratokat és pólókat, és elláttak velük 50 környéki klubot e klubok rendezvényeihez, összesen 37 410 füzettel. Azután részt vettek egy National Night Out rendezvényen a Johnnie B. Wiley Központban, ahol a DFW a Rendőrségi Atlétikai Ligával közösen asztalt állított, hogy ellássák füzetekkel a résztvevőket. Azután elmentek a Northland Beltline Munkaerő-képzési Központ rendezvényére, ahol a DFW képviselőjét felhívták a színpadra, hogy mindenkivel megossza a kampányt. Következett a Black Rock környéki rendezvény a régi lengyel negyedben, ahol az Erie megyei ügyészi hivatal gratulált nekik a munkájukhoz.

És hasonló rendezvények voltak szerte az USA-ban: Cincinnati, New York, Washington, Florida stb., mind azzal a céllal, hogy drogfelvilágosítással csökkentsék a bűnözést.