VILLÁMCSŐDÜLET A LOS ANGELES-I DROGFOGYASZTÁS KEZELÉSÉNEK NÉPSZERŰSÍTÉSÉRE

LOS ANGELES, USA
2022. február 12.

A Los Angeles-i Super Bowl előestéjén a Hollywood and Highland bevásárlóközpontnál megszervezett villámcsődülettel elindult az a nagyszabású drogmegelőzési kampány, amelynek középpontjában a drogfogyasztás problémája áll.

A Drogmentes Világért Alapítvány önkéntesei egy villámcsődülettel lepik meg Hollywood híres sétányának járókelőit, a drogmentes életet népszerűsítve.
A Drogmentes Világért Alapítvány önkéntesei egy villámcsődülettel lepik meg Hollywood híres sétányának járókelőit, a drogmentes életet népszerűsítve.
 

A Drogmentes Világért önkéntesei február 6-án, vasárnap, egy villámcsődülettel lepték meg a Hollywood szívében megforduló turistákat és vásárlókat. Ezzel egy Super Bowlig tartó rendezvénysorozatot indítottak el, amelynek célja a drogok veszélyeivel kapcsolatos tudatosság növelése. Méghozzá jó okkal.

A világjárvány első 10 hónapjában Los Angelesben a véletlen túladagolások miatti halálesetek száma 52%-kal nőtt az azt megelőző évhez képest.

Az önkéntesek több százezer Az igazság a drogokról oktatási anyagot osztottak szét Los Angeles megye üzletei, vállalkozásai és népszerű helyei között.

A figyelem nem véletlenül szegeződött az Angyalok városára, hiszen az újonnan épült SoFi stadionban 56. alkalommal került megrendezésre a Super Bowl. Az önkéntesek és a Drogmentes Világért Alapítvány országos szóvivője, a legendás NFL játékos Marshall Faulk, arra buzdították a szurkolókat, hogy az Alapítvány honlapján keresztül iratkozzanak fel az online drogfelvilágosító tanfolyamokra: drugfreeworld.org/marshall-faulk. Ezek az online tanfolyamok ingyenesek és mindenki számára elérhetőek.

„A drogok nem tesznek boldoggá – mondja Faulk. – Hogy mit is tesznek veled valójában... nyomorba döntenek, összetörik a szívedet, és megölnek. Mi pedig egyszerűen az igazsággal támadunk – úgy, hogy felvilágosítjuk az embereket. És itt nemcsak az utcai drogokról van szó, hanem a vényköteles szerekről is.”