A DROGMENTES VILÁGÉRT ALAPÍTVÁNY A SUPER BOWLON INDÍTJA EL NAGYSZABÁSÚ DROGMEGELŐZÉSI KAMPÁNYÁT

LOS ANGELES, USA
2022. február 13.

A világjárvány alatti időszakban a túladagolásból eredő halálesetek száma Los Angeles megyében az egekbe szökött, amely arra sarkallta a Drogmentes Világért Alapítvány önkénteseit, hogy a Super Bowlon elindítsák drogfelvilágosító és -megelőzési kampányukat.

A drogfogyasztás nem csupán fenyegetés, ez maga a valóság – egy másik típusú világjárvány, amely az ország és a világ minden részére hatással van. A Los Angeles Megyei Egészségügyi Minisztérium szerint a véletlen túladagolások miatti halálesetek száma a járvány első 10 hónapjában az azt megelőző év ugyanazon időszakához képest 52%-kal nőtt, és ezen esetek legtöbbször a metamfetamin és fentanil szerekkel voltak összefüggésbe hozhatók.

A Drogmentes Világért önkéntesei a drogfelvilágosításon keresztül segítenek.
A Drogmentes Világért önkéntesei a drogfelvilágosításon keresztül segítenek.
 

A Drogmentes Világért Alapítvány a város minden részéről érkező önkéntesei azzal a céllal indították el nagyszabású kampányukat, hogy drogmentes üzenetünket eljuttassák a helyi lakosoknak, illetve annak a 150 000 látogatónak, akik a városon kívülről érkeztek a Super Bowlra és annak programjaira.

A Drogmentes Világért a világ minden közösségéhez eljuttatja oktatási és megelőzési kampányát, amellyel megismerteti az emberekkel a kendőzetlen igazságot a leggyakrabban fogyasztott drogokról.

Az önkéntesek sok doboznyi drogfelvilágosító füzetet osztottak szét a helyi boltokban, éttermekben, szállodákban és közösségi csoportokban, majd a barátaik és a szomszédaik körében is.

gcui_dfw:dfw-news_2022-super-bowl-launch-capt12
Az önkéntesek több doboznyi Az igazság a drogokról füzetet készítenek elő a szétosztásra.
 

A Nemzetközi Drogmentes Világért Alapítvány Koordinátora, Jessica Hochman azt mondta: „A drogfüggőség nagyon sok embert érint Los Angelesben – nemcsak a függőket, hanem a családjukat és a barátaikat is. A drogok valahogy »elfogadhatóvá« váltak. Mégis életeket tesznek tönkre. A célunk, hogy tényszerű drogfelvilágosító tevékenységünkön keresztül a lehető legtöbb embert érjük el.”