A DROGMENTES VILÁGÉRT ALAPÍTVÁNY ARRA ÖSZTÖNZI A KORMÁNYOKAT, HOGY ÁLLJANAK KI A DROGFELVILÁGOSÍTÁS MELLETT

LOS ANGELES, USA
2022. június 25.

A Drogmentes Világért Alapítvány a kábítószerrel való visszaélés és az illegális kereskedelem elleni világnap alkalmából „Az igazság a drogokról – Megelőzés. Informálás. Tényszerűség. A fiatalok támogatása az egészséges életmód követésében.” címmel online nemzetközi konferenciát rendezett.

Az Alapítvány által meghívott drogmegelőzési szakértők megvitatták, hogy miért olyan fontos a drogfelvilágosítás a gyermekeink jövője szempontjából, és arra kérték a Föld kormányait, hogy cselekedjenek. A konferencián több száz pedagógus, szülő és közösségi vezető vett részt 30 különböző országból.

A Drogmentes Világért Alapítvány képzési szemináriumot tart Los Angelesben.
A Drogmentes Világért Alapítvány képzési szemináriumot tart Los Angelesben.
 

Az évek során a fiatalok körében egyre többen fordultak a drogokhoz – az Egyesült Államokban a nyolcadik osztályos drogfogyasztók száma 2016 és 2020 között 61 %-kal nőtt, és nyolc tinédzser közül egy arról számolt be, hogy fogyasztott tiltott szereket az elmúlt évben.

A drogmegelőzési programok szorgalmazása céljából a Drogmentes Világért Alapítvány kiadott egy dokumentumot, amely egy drogfüggőség nélküli világ megteremtésére szólít fel. Ez a dokumentum az 1989. november 20-án közzétett gyermekek jogairól szóló ENSZ-egyezményen alapul, amelynek 33. cikke kimondja, hogy:

„Az Egyezményben részes államok megtesznek minden alkalmas intézkedést arra, ideértve a törvényhozási, közigazgatási, szociális és nevelésügyi intézkedéseket, hogy megvédjék a gyermekeket az erre vonatkozó nemzetközi egyezményekben meghatározott kábító- és pszichotrop szerek tiltott fogyasztásától, és hogy megakadályozzák a gyermekeknek e szerek tiltott előállításában és kereskedelmében való felhasználását.”

A dokumentum felszólítja a világ kormányzati szerveit és pedagógusait, hogy erősítsék meg a működőképes megelőzési kezdeményezések iránti elkötelezettségüket. Továbbá arra ösztönzi az egyéneket és csoportokat, hogy dolgozzanak együtt a Drogmentes Világért Alapítvánnyal és más hasonló célú civil szervezetekkel egy hatékony tanterv kidolgozásán, elfogadásán és életbe léptetésén, hogy – egy hatékony drogmegelőzési stratégia szerves részeként – kiváló minőségű, tényszerű drogfelvilágosító oktatást valósítsanak meg az iskoláinkban és közösségeinkben.

A Drogmentes Világért Alapítvány kiképzi a Fülöp-szigeteki Drogrendészeti Hivatal tisztjeit Az igazság a drogokról programra.
A Drogmentes Világért Alapítvány kiképzi a Fülöp-szigeteki Drogrendészeti Hivatal tisztjeit Az igazság a drogokról programra.
 

A cselekvésre való felhívásra válaszul a felszólalók, akik egytől-egyig drogfelvilágosítási szakértők voltak, kiemelték a megelőzés létfontosságát, és megosztották személyes tapasztalataikat. Dr. Greg Londot, egy nemzetközi oktatási specialista az arizonai Phoenix-ből, Az igazság a drogokról oktatócsomag használatával kapcsolatos tapasztalatairól beszélt, és szívszorító történeteket osztott meg a hallgatósággal. Shane Varcoe, a Dalgarno Intézet (egy fokozott közérdeklődésre számot tartó közösségi szövetség, amely az alkohol- és drogproblémákat, valamint azok társadalmunkra gyakorolt hatását célozza meg) ügyvezető igazgatója az Ausztráliában futó alkohol- és drogfelvilágosítási projektjeiről beszélt. John Redman, a San Diegó-i Közösségi Összefogás a Drogmentes Ifjúságért ügyvezető igazgatója, aki esküszik az Alapítvány Az igazság a drogokról oktatási anyagaira, annak fontosságát emelte ki, hogy össze kell fognunk a drogjárvány elleni harcban.

Az online rendezvény végén Jessica Hochman, a Drogmentes Világért Alapítvány ügyvezető igazgatója a következőket mondta: „Mi mind azt szeretnénk, ha ezek a változások mindenhol megtörténnének, és ezért feltétel nélküli támogatást és segítséget ígérünk.”