OLASZORSZÁG FIATALABB GENERÁCIÓJA MEGISMERI AZ IGAZSÁGOT A DROGOKRÓL

OLASZORSZÁG
2022. május 31.

A Drogmentes Világért Alapítvány Olaszország a drogok káros hatásairól szóló igaz adatokat tanítja Como városának iskoláiban.

A The Lancet nevű folyóiratban 2021 novemberében közzétett tanulmány szerint „az a tény, hogy az elmúlt évtized során Európa-szerte nagymértékben nőtt a marihuána­fogyasztók és az egészségügyi ellátására szorulók száma, a marihuána­használat közegészségügyre gyakorolt hatásaival kapcsolatos komoly aggodalmakra ad okot.”

A Drogmentes Világért önkéntesei a rendőrséggel karöltve világosítják fel a fiatalokat a drogok káros hatásairól.
A Drogmentes Világért önkéntesei a rendőrséggel karöltve világosítják fel a fiatalokat a drogok káros hatásairól.
 

Egy, a Kábítószer és a Kábítószerfüggőség Európai Megfigyelőközpontja szerint elvégzett 2019-es felmérés szerint Olaszországban öt fiatal felnőtt közül egy fogyasztott már marihuánát. Ez több mint 2 millió fiatalt jelent.

A Drogmentes Világért Alapítvány Olaszország nem hajlandó tétlenül nézni a drogfogyasztást. Az önkéntesek elviszik az Igazság a drogokról anyagokat a közösségükbe, ahol legfőképpen Olaszország fiatalabb generációjára koncentrálnak.

Az idei év kezdete óta az önkéntesek drogmegelőző szemináriumokat tartanak az iskolákban, néhány esetben a helyi rendőrökkel és tisztviselőkkel összefogva.

Egy Drogmentes Világért-önkéntes a tanulókkal beszélget.

„Céljuk, hogy a droghasználat káros hatásaival kapcsolatos üzenetük eljusson a családokba és az iskolába – mondta az egyik rendőr az Alapítvány egyik drogmegelőző előadását követően. – Nyilvánvaló, hogy az olyan intézmények, mint a miénk is, szeretnék, ha a gyerekek nagyobb megértéssel rendelkeznének azzal kapcsolatban, hogy miért kell távol maradniuk a drogoktól. Ezek a szerek károsak, és a használatuk vagy a velük való kereskedelem olyan illegális tevékenység, amelyet nemcsak kontrollálni kell, hanem meg is kell akadályozni.”

A Drogmentes Világért önkénteseinek üzenete célba talált, és a tanulók reagáltak. „Az emberek legtöbbször azért menekülnek a drogokba, »mert menedéket« keresnek, és azt hiszik, hogy az majd megvédi őket” – mondta az egyik tanuló. „Meg kellene védeniük magukat ahelyett, hogy elpusztítanák magukat” – mondta egy másik.

Az iskolások saját készítésű rajzokkal köszönték meg az önkénteseknek, hogy felkeresték őket, és megosztották velük ezeket az információkat. A gyerekek hálásak voltak azért, amit tanultak, mert most már tájékozottan tudnak döntést hozni a drogokról és a jövőjükről.