SZÖVETSÉG A DROGOZÁS FELSZÁMOLÁSÁRA A FÜLÖP-SZIGETEKEN

A Fülöp-szigeteki országos rendőrség rendőrei befejezték képzésüket mint a Drogmentes Világért oktatói és trénerei.

Az országot a nemzetközi drogkereskedelem és a hazai drogfogyasztás egyaránt sújtja, ezért az országos rendőrség összefogott a Drogmentes Világért Alapítvánnyal, hogy teszteljék a megoldást.

A Fülöp-szigetek határvédelme foghíjas, és az ország rengeteg kisebb-nagyobb szigetből áll, így könnyű célpont a drogcsempészek számára. Az ország egyrészt drogfelvevő, másrészt tranzitország a metamfetaminok számára, amelyek fogyasztása egész Kelet-Ázsiában itt a legmagasabb. A Veszélyes Drogok Bizottsága szerint 1,8 millió Fülöp-szigeteki fogyaszt illegális szereket.

„A drogok hatalmas problémát jelentenek a Fülöp-szigeteken, ez egész egyszerűen egy katasztrófa – mondja Robert Anderson, a Drogmentes Világért nagykövete. – Nagy drogellenes hadjárat van az országban, és a rendőrség csinálja ezt az utcákon, ezért is akarják Az igazság a drogokról-t.”

2016-ban Anderson megszervezett egy két és fél napos tesztprojektet a Fülöp-szigeteki országos rendőrség 100 rendőrének kiképzésére. Benjamin Macalong tábornok, a rendőrség műveleti igazgatóhelyettese közreműködött az indulásnál.

A rendőrök megtanulták Az igazság a drogokról oktatási program levezetését, és gyakorolták a fiatalok kemény kérdéseit és az életbeli helyzeteket. Esetleg feltételezzük, hogy minden rendőr szakértő a drogokkal kapcsolatban, de nem így van, mondja egy Fülöp-szigeteki rendőr: „Mint jó apa, aki nem iszik, nem dohányzik, semmit sem tudok az illegális szerekről. ... Ez a szeminárium nagyon fontos nekem.”

Az oktatási program levezetésének megtanulásán kívül a rendőrök trénerré is kiképződtek, így a közösségükbe visszatérve képesek voltak további rendőröket kiképezni az oktatási program levezetésére. Hogy a végzősök elindíthassák a szolgáltatást, mindegyikük kapott egy-egy csomag angol és tagalog Az igazság a drogokról füzetet. Hazatérve azonnal szolgáltatni kezdtek a helyi iskoláknak és közösségi csoportoknak.

A sikeres tesztprojekt után a rendőrség hivatalosan is szövetségre lépett a Drogmentes Világért Alapítvánnyal, hogy országosan bevezessék Az igazság a drogokról programot. A Fülöp-szigeteki Kábítószerellenes Hivatal és a Veszélyes Drogok Bizottsága figyelemmel kísérte a tesztprojektet, és csatlakozott a következő képzéshez, amelyet 2017 júliusában tartottak 107 fő részére, akik aztán maguk is azonnal elkezdtek szolgáltatni.

A drogprobléma miatti kezdeti lehengereltségből a rendőrök és a tisztviselők reménnyel és céllal kerültek ki. Egyikük így beszélt erről: „Ennek a képzési formának az elsajátítása felébresztett, és célt adott, hogy tegyek valamit, ami előnyös lehet a fiataloknak. ... Nagyon köszönöm a Drogmentes Világért Alapítvány tagjainak, hogy segítenek és támogatnak bennünket, Fülöp-szigetekieket, a drogfogyasztás megszüntetésében. ... Ez aranyat ér, és érdemes emlékezni rá.”


CSELEKVÉS
Az ön története is megjelenhet

Szívesen olvas drogmegelőzéssel és -felvilágosítással kapcsolatos történeteket a világ minden tájáról? Eszébe jutott már, hogy elmondhatná a saját történetét is?

A Drogmentes Világért egy pedagógusokból, rendészeti és drogmegelőzési szakemberekből, szülőkből és önkéntesekből álló globális hálózat, akiket az kapcsol össze, hogy mind Az igazság a drogokról anyagait használják, és közös céljuk, hogy az embereket a drogmentes élet felé vezessék. Ahogy ezt olvassa, ön már része ennek a csapatnak.

Ha sikeresen használta Az igazság a drogokról anyagait vagy oktatási programját, és szeretné saját küzdelmeit és sikereit megismertetni másokkal, szívesen hallanánk önről, hogy esetlegesen bekerüljön egy jövőbeli hírlevélbe.

Vegye fel velünk a kapcsolatot. Szükség szerint telefonon vagy e-mailben riportot készítünk önnel, és utána megírjuk a történetét.

Szeretnénk hallani önről!


ADOMÁNYOZÁS

Támogassa a Drogmentes Világért Alapítványt, és segítsen megóvni a fiatalok életét a drogok romboló hatásaitól! Az ön hozzájárulásai lehetővé teszik, hogy oktatási anyagainkat ingyenesen hozzáférhetővé tegyük iskolák, ifjúsági szervezetek, illetve más csoportok és egyének számára. Az ön támogatása segít abban, hogy elláthassuk az embereket olyan tényekkel, amelyek birtokában egészséges, drogmentes életet élhetnek.